2016-10-18 10:19:39• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 24-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


Inferno - Langdon professzor (Tom Hanks) felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak. A prof. - mint eddigi kalandjai során mindig - ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő (Felicity Jones) segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás műve, a Pokol néhány sora segíti - és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.

Kubo és a varázshúrok (Kubo and the Two Strings) - A LAIKA animációs stúdió (Coraline, Paranorman A doboztrollok) új, nagyszabású akció-kalandfilmje egy képzeletbeli Japánban játszódik. Hőse az okos, jószívű Kubo, aki azzal keresi szerény kenyerét, hogy történeteket mesél a tengerparti városka lakóinak. Ám nyugodt élete egy csapásra a feje tetejére áll, amikor véletlenül megidéz egy szellemet a múltjából, aki alászáguld az egekből, hogy végrehajtson egy régi bosszút.

A menekülni kényszerülő Kubo összeáll Majommal és Bogárral, és nekivág az izgalmas kalandnak, hogy megmentse családját, és megfejtse elesett apja rejtélyét, aki a világ legnagyobb szamurája volt. Varázserejű hangszere, a shamisen segítségével Kubónak istenekkel és szörnyekkel kell megvívnia, köztük a bosszúszomjas Hold Királlyal, és a gonosz lányikrekkel, hogy feltárja örökségének titkát, újra egyesítse családját és beteljesítse hősi végzetét.




Filharmónia


Október 20-án, csütörtökön 18.30-tól tartják a XXXIX. Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Zenei Fesztivál záróhangversenyét. A zenekart Andrei Gocan vezényli, az est szólistája pedig Vashti Hunter nagy-britanniai gordonkaművész lesz.


Színház


Október 18. kedd

Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem
19:00 - Visky András: Pornó - Feleségem története - romániai ősbemutató (Rendező: Visky András m. v.)

Szatmárnémeti Északi Színház, büfé
20:30 - Szakmai beszélgetés a szerzővel és az alkotókkal a Pornó - feleségem története című darabról és előadásról


Kiállítás


Október 13-án új kiállítás nyílt a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában. Kiállítanak: Dragoș Vasile (szobrok), Guga Margareta (festmények) és Mák Zsolt (fényképek), szatmárnémeti alkotók, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Városi Tanács és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében nyílt meg az ŐSZI SZALON című tárlat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában.


Megemlékezés az 1956-os magyar forradalom 60. évfordulójára


A Szatmár-Németi Református Gyülekezet és a Szent István Kör szervezésében, az Identitás Alapítvány és a Szatmárnémeti RMDSZ támogatásával, ünnepi megemlékezésre kerül sor az 1956-os forradalom kitörésének 60. évfordulóján a Németi egyházközség gyülekezeti termében október 23-án, 18 órától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: