2014-10-14 13:14:13• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 20-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

A Harag György Színtársulat októberi műsorterve


14-én, kedden 10 órakor - Bárány Boldizsár - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - kisterem

12 órakor - Bárány Boldizsár - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - kisterem

19 órakor - A Csík zenekar koncertje - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem

15-én, szerdán 17 órakor - Antigoné - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem - színpadi nézőtér - Kölcsey Ferenc bérlet

19-én, vasárnap 19 órakor - Ludas Matyi Szatmárban - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem - bérletes előadás

22-én, szerdán 18 órakor - Antigoné - IFESZT - Csíkszereda - Csíki Játékszín - nagyterem - színpadi nézőtér

25-én, szombaton 15 órakor - A kaktusz virága - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem - a budapesti Bánfalvy Stúdió vendégjátéka

19 órakor - A kaktusz virága - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem - a budapesti Bánfalvy Stúdió vendégjátéka

27-én, hétfőn 19 órakor - Antigoné - József Attila Színház, Budapest - színpadi nézőtér

28-án, kedden 18 órakor - Ludas Matyi Szatmárban - József Attila Színház, Budapest

30-án, csütörtökön 10 órakor - Bárány Boldizsár - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - kisterem

12 órakor - Bárány Boldizsár - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - kisterem

18 órakor - Iokaszté királyné - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem - A Debreceni Csokonai Színház vendégjátéka

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Október 17-től a Grand Mall Cinemában


Amnézia (Before I Go to Sleep) - Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt - és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel - és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik - és ez robbanáshoz vezet.

Before i go to sleep

Annabelle - A Démonok között a tavalyi év egyik legkülönlegesebb és legfélelmetesebb filmje volt, ám az igazságnak csupán egy részét beszélte el. A lényeg kimaradt: ez a film Annabelle eredetéről beszél. A különleges babát nem a filmesek találták ki: jelenleg is vitrinbe zárva látható egy okkult múzeumban: a terembe, ahol kiállították, ritkán mer bárki bemenni, csupán egy lelkész jár be hozzá, hogy havonta kétszer megáldja.

Az Annabelle azt az esetet beszéli el, amikor a gonosz először elszabadult. John Form csodálatos ajándékkal lepi meg terhes feleségét, Miát: egy régi babával. De a családi békét hamarosan szörnyű események dúlják fel; egy éjjel a fiatalok házára egy sátánista szekta tagjai törnek rá. És a nyomukban nemcsak vér és fájdalom marad - elszabadítanak a házban valamit, ami sokkal borzasztóbb náluk. Ő Annabelle.

Annabelle

Jobb, ha hallgatsz (Kill the Messenger) - Egy újságíró egy sztori nyomába eredve rájön, hogy a CIA keze is benne van egy kokainszállítmányban, amelynek célja, hogy egy nicaraguai lázadó sereget felfegyverezzen. Beleássa magát a történetbe, és nyilvánosságra hozza a bizonyítékokat, ám a CIA és néhány konkurens újságíró támadást intéz ellene és családja ellen egyaránt.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

A Grand Mallban csütörtökön két teljes árú jegy mellé egy adag popcornt kapsz ajándékba!


Komolyzenei koncert


Csütörtökön, október 16-án 18.30-tól kerül sor a Szatmári Zenei Napok nemzetközi komolyzenei fesztivált lezáró hangversenyre. Ez alkalomból Jankó Zsolt fogja vezényelni a filharmónia zenekarát, a koncert szólistája pedig Raluca Stirbat zongoraművésznő lesz.


Kiállítás


A kapnikbányai Veress Erzsébet és a szatmárnémeti Erdei Máté alkotásait láthatjuk a Szatmári Képzőművészek Egyesületének kiállításán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében. Részletek itt.

A "GrapH-I-T0ne" kiállítássorozat részeként október 24-ig lesz látható a Stoica Róbert grafikáiból összeállított tárlat az Art Cafféban. Részletek itt.

Az Old Place Cafe&Pub-ban október 16-án, csütörtökön 19 órai kezdettel nyílik meg a "Pho-T0ne" nevet viselő fotó-kiállítássorozat, amelyen ezúttal Babos Katinka fényképei kerülnek bemutatásra. A megnyitón fellép a TranSKlouD zenekar. A belépés, mint minden alkalommal, most is ingyenes!

Október 16-án 16 órakor kerül sor a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában Paduraru Giorgiana (Szatmárnémeti), Sabau Maria (Tasnád) és Sabau Vaslie (Tasnád) közös kiállításának megnyitójára.

Románia aranykincsei láthatók a Szatmárnémeti Képzőművészeti Múzeum kiállítótermeiben. Részletek ide kattintva.


Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is fergeteges buli lesz a Revelben. Szombat este elő a menő cuccokkal, örüljetek az ősznek és irány a szatmári és környékbéli magyar fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: