2018-10-11 18:13:04• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 19-ig

Reméljük, hogy heti programajánlónkban Te is megtalálod a kedvencedet!


 

Mozi:

 

Az első ember (First Man)

 

 

A 6 Oscar-díjas sikerfilmjük, a Kalifornia álom után Ryan Gosling és a rendező Damien Chazelle újra összefogtak: filmre viszik a lebilincselő történetet, amelynek középpontjában a NASA missziója áll, hogy embert küldjenek a holdra. A zsigeri, szubjektív krónika Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, és James R. Hansen könyve alapján készült. A film feltárja, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.

 

 

Húzós éjszaka az El Royale-ban (Bad Times at the El Royale)

 

 

Hét titkokkal terhelt idegen találkozik a kaliforniai Tahoe-tó mellett az El Royale-ban, egy sötét múltú, lelakott hotelben. Egy végzetes éjszaka folyamán mindenkinek jut egy utolsó esély a megváltására… mielőtt végleg elszabadul a pokol. 

 

 

22 mérföld (Mile 22)

 

 

Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor kiiktatására törnek – bármi áron.

 

 

Látlak (I Still See You)

 

 

A tizenhat éves Ronnie Calder (Bella Thorne) minden nap az édesapjával reggelizik – egész pontosan az édesapja „maradványával”, vagyis amolyan kísértetével. A férfi ugyanis több millió másik, Amerika középnyugati részén élő emberrel együtt tíz évvel korábban meghalt, amikor egy szigorúan titkos kormányzati laborkísérlet katasztrófával zárult. Miután egy ismeretlen kísértet zaklatni kezdi Ronnie-t – ráadásul olyan, látható hatást gyakorol a fizikai világra, amilyenre elvileg nem is lenne képes –, a lány egy megbízható tanárjától, Mr. Bittnertől (Dermot Mulroney) kér segítséget és tanácsot. Mivel azonban nem elégíti ki a férfi magyarázata, Ronnie összeáll egy osztálytársával, Kirkkel (Richard Harmon), a rejtélyes múltú, magányos farkassal, hogy kiderítse, mit akarhat tőle a kísértet. Válaszokat keresve elutaznak a chicagói laborbaleset helyszínére, ahol szemtanúi lesznek, amint néhány kísértet újrajátszik egy vérfagyasztó gyilkosságot. Ronnie-ék aztán friss felismerések birtokában visszatérnek a lány fagyos külvárosi házába, hogy szembeszálljanak a meggyötört gyilkossal, aki Ronnie életére tör. 
 



Színház:

 

Október 12. péntek, 19:00: Charley nénje (Brandon Thomas - Aldobolyi Nagy György - Szenes Iván; Rendező: Bessenyei István)

 

 

Charley és Jack beleszeretnek Spittigue két szép lányába, Kittybe ás Annie-ba, akiket a zord öreg gyámapa hét lakat alatt őriz. A fiatalembereknek nincs pénzük, ezért esélyük sincs Spittigue jóindulatára. Egyetlen reményük Charley nénje, a dúsgazdag milliomos özvegy. Tervüket azonban meghiúsítani látszik, hogy Donna Lucia, a néni, nem érkezik meg. Így, a fiatalembereknek, nem marad más választásuk mint, meggyőzni barátjukat, Babberleyt, hogy játssza el a néni szerepét. Egy igaz barát pedig, ha kell, még női ruhát is hajlandó ölteni, csak hogy segítségünkre legyen a bajban… De micsoda kalamajka keveredhet abból, ha az álnagynéni mellett egyszer csak a valódi is megjelenik…

 

Bérletszünetes előadás. Helyszín: Északi Színház

A színház jegypénztára: Horea u. 6. Tel: 0261-712106. Nyitvatartás: hétköznap 10 és 17 óra, szombaton 10 és 13 óra között, valamint előadások előtt egy órával.
 



Zene:

 

Október 16. kedd - 18:30, helyszín: Filharmónia terme

 

 

A KOLOZSVÁRI ”GHERORGHE DIMA” ZENEAKADÉMIA GITÁR EGYÜTTES HANGVERSENYE

 

Művészeti vezető: CONSTANTIN ANDREI

 

Műsoron:
A. Andrei: Erdélyi táncok
G. Ph. Telemann: D-dúr Concerto
J. Gauffriau: Quatre Esquisses
Fr. Schubert: Zenei pillanatok no.3
L. Lévesque: Tango estampie
St. Rak: Rumba
G. Montaña: Porro
M. Penella: El Gato Montes

 

 

Október 18. csütörtök - 18:30 (7. bérlet), helyszín: Filharmónia terme

 

 

SZIMFONIKUS HANGVERSENY

 

Karmester: ALEXANDRU MIJA
Szólista: ALEXEI NABIOULIN – zongoraművész

 

Műsoron:
P.I. Ceaikovski: V. e-moll szimfónia op.64
Al. Scriabin: Fisz-moll zongoraverseny op.20

 

 

Október 19. péntek - 18:30, helyszín: Filharmónia terme

 

 

NÉGYKEZES ZONGORAEST

 

BREZÓCZKI-WEDEWARDT GABRIELLA
CZUMBIL BERNADETTE

 

Műsoron:
W. A. Mozart: D-dúr szonáta, KV 381 (123a)
Fr. Schubert: D-dúr Rondó, op. 138
J. Brahms: Szerelmi dalkeringők op. 52a, no. 1, 2, 4, 6, 8, 9, 10, 11
Cl. Debussy: Petite Suite
G. Bizet: Gyermekjátékok op. 22
A. Dvořak: Szláv táncok op 46, Á-dúr no. 5 és g-moll no. 8
J. Brahms: 1. g-moll Magyar tánc

 


 

Előadás:

 

Tekergő mesedélután az Aranykapu Fonó-Házban

 

 

Október 18-án, csütörtökön délután a Tekergő Meseösvény Egyesület izgalmas, mesés kikapcsolódásra hív kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. A Tekergő mesedélutánok alkalmával minden korosztályt élőszavas mesemondással, népmesékkel, játékkal és népdalokkal szórakoztatják a mesélők. A mesemondók tarisznyájukat nyakukba akasztották és ezúttal Szatmárnémetibe is ellátogatnak. Csatlakozzatok ti is, hadd szóljon a mese, tekeredjék a játék ezen a délutánon is!

17:30-tól családokat várnak sok mesével, játékkal, 19:00 órától a felnőtteket hívják egy tréfás dalos-mesés estére. Mesél: Hajós Erika. Dalol: Both Zsuzsa. Helyszín az Aranykapu Fonó-Ház, Holló (Marasesti) utca 12.

 

 

A romániai magyarság 100 éve

 

A romániai magyarság 100 éve című történelmi előadások sorozata 2018. október 18-án folytatódik Szatmárnémetiben. A következő előadást dr. Novák Zoltán Csaba, történész, szenátor tartja. Az előadásra 2018. október 18-án, 16 órai kezdettel, a szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében kerül sor. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Szatmárnémeti Szent István Kör tagjai.

 


 

 

 

Gasztronómia

 

Rák- és tenger gyümölcsei gasztrofeszt az új központban

 

 

Október 10-14. között az új központban rák- és tenger gyümölcsei gasztrofesztet szerveznek. Szatmárnémetibe érkezik a fesztiválkaraván. Az öt napos eseményre a szervezők több száz kilogramm tengeri herkentyűvel készülnek. A választékban európai származási helyű rák, garnélarák, polip, tintahal, kagyló és tengeri csiga mellett még egyéb más különlegességekkel is megismerkedhetnek a tengeri ételek szerelmesei. Különböző elkészítési módokkal is megfűszerezik az élményt a szakácsok, ezért több tucat étel közül lehet majd szemezgetni az öt nap alatt.

 



Sport és természetvédelem

 

Autómentes Nap a Túr Menti Védett Területeken

 

 

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti, a Loui's Bike és Egri Község Polgármesteri Hivatala szeretettel meghív minden érdeklődőt az Autómentes Nap a Túr Menti Védett Területeken elnevezésű rendezvényére. Az esemény célja a környezetbarát közlekedés és a Túr Menti Védett Területek értékeinek népszerűsítése egy kerékpáros felvonulás és kirándulás által 2018 október 13.-án. A felvonulás október 13-án, szombaton reggel 9-kor indul a székesegyház elől a régi főtérről. Érdemes az indulás előtt negyed órával megjelenni a résztvevőknek.

 


 

Kiállítás

 

Kovács Emil Lajos festményeiből nyílt kiállítás

 

 

A kedd délutáni Szépművészeti Műzeumban megrendezett kiállítás megnyitóján a festő munkásságát legelőször László Róbert, a Hagyományos Kultúrát Támogató Központ igazgatója méltatta, majd tőle Kereskényi Sándor  irodalomtörténész vette át a szót. Kereskényi mélyrehatóan és őszintén elemezte Kovács Emil Lajos eddigi alkotói munkásságát, részletesen kifejtve a kezdeti, még csak tapogatózó ecsetvonások után következő, s mindmáig tartó progresszió jellegét. Ezt követően Hitter Ferenc, újságíró és filmes bemutatta a Nagybányai Művésztelep történetét, és Kovács Emil Lajos Szatmárnémetihez és Nagybányához fűződő viszonyáról mesélt a népes közönség számára.

 

 

Băbuţ Dorica és Szigeti Camelia festmény kiállítása

 

Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériája a helyszín. A kiállítás 2018. október 4 - 2018. november 21. között tart nyitva.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: