2016-10-12 11:20:20• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 17-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


A lány a vonaton (The Girl on the Train) - Rachel (Emily Blunt) minden áldott nap felül a vonatra, hogy bemenjen a városba, és minden áldott nap kétszer elhalad a régi háza előtt. A ház előtt, ahol a volt férje (Justin Theraux) az új feleségével (Rebecca Ferguson) és nemrég született gyermekükkel lakik. Rachel képtelen elengedni a múltat, és miközben fájdalmát alkohollal próbálja enyhíteni, egy fiatal párról talál ki történeteket, akiket a várakozó vonatról figyel meg. A nő elképzelése szerint Megan (Haley Bennett) és Scott (Luke Ewans) élete tökéletes: gyönyörűek, szerelmesek és hűségesek egymáshoz.
Ám egy nap valami olyan megdöbbentőt pillant meg a vonat ablakából, ami mélységes félelemmel tölti el. A kétségbeesett nő mindenáron ki akarja deríteni az igazságot. Tanúnak jelentkezik a rendőrségen, ám alkoholizmusa és emlékezetkiesései miatt senki se hisz neki - még ő maga sem...

Lángelmék (Masterminds) - Jared Hess (Nevetséges Napóleon, Nacho Libre) valós eseményeken alapuló akcióvígjátékában a mindennapi mókuskerékbe belefásult, együgyű David Ghantt (Galifianakis) olyan kaland részese lesz, amiről korábban még csak nem is álmodott. David nap mint nap vezeti páncélozott járművét, benne más emberek millióival, és nem tűnik úgy, hogy valaha bármi is megváltozna. Csöppnyi izgalmat unalmas hétköznapjaiban a kacér kolléganőjével, Kelly Campbell-lel (Wiig) való közös munka jelent számára, amíg a nő egy napon életre szóló balhéba nem rángatja bele...

Egy nevetségesen elbaltázott tervvel és pár féleszű bűnözővel, élükön Steve Chambersszel (Wilson), David végrehajtja az elképzelhetetlent és meglép 17 millió dollárnyi készpénzzel. De sajnos naivan elköveti azt a hibát, hogy a pénzt rábízza a kétszínű bandára, akik csúnyán átverik. Miközben a banditák ordító nyomokat hátrahagyva élik világukat a zsákmányból, David próbálja menteni az irháját a hatóságok, meg egy haláli bérgyilkos, Mike McKinney (Sudeikis) elől, és visszavágni azoknak, akikben őszintén megbízott.




Filharmónia


Október 13-án 18.30-tól Szatmárnémetiben, 14-én 19 órától pedig a Nagykárolyi Színházban szerelemmel teli dallamok csendülnek fel Nicoleta Colcear szopránénekesnő és Tiberiu Simu közreműködésével.

Október 16-án 17 órától a Várdomb utcai zsinagógában lesz koncert a romániai holokauszt áldozatainak emlékére. A zenekart Ladislau Rooth fogja vezényelni, a szólista pedig a filharmónia művészeti igazgatója, Dr. Fátyol Rudolf lesz. 18-án 18.30-kor a filharmónia hangversenytermében tartanak komolyzenei koncertet Vlad Raceu és Csíky Boldizsár közreműködésével, majd az egy hónapos rendezvénysorozat az október 20-án tartandó zárókoncerttel fog véget érni.


Színház

 


Október 14. péntek
Szatmárnémeti Északi Színház, előcsarnok
16:30 - Szatmárnémeti múltszázad-fordulós építészete - képzőművészeti kiállításmegnyitó (a tárlat anyagát összeállította és a rendelkezésünkre bocsátotta Muhi Sándor)

Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem
17:00 - Ünnepi megnyitó (köszöntőt mond: Bessenyei Gedő István, a szatmárnémeti Harag György Társulat művészeti igazgatója, Ilyés Gyula Szatmárnémeti volt polgármestere, Kereskényi Gábor Szatmárnémeti polgármestere, Pataki Csaba Szatmár megye tanácsának elnöke)

Szavak szeretőjének szült anyánk..." - Páskándi Géza-est (Szerkesztő-rendező: Szugyiczky István)

Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem
19:00 - Láng Zsolt: Bartók zongorája - ősbemutató (Rendező: Patkó Éva m. v.) - I. (válaszható bérlet)

Október 15. szombat
Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem
11:00 - Csillagszél - koncert Kovács András Ferenc gyerekverseiből
19:00 - Theatrum Mundi - Kovács András Ferenc előadói estje

Október 16. vasárnap

Szatmárnémeti Északi Színház, büfé
15:00 - Kovács András Ferenc: York napsütése zengő tombolás - könyvbemutató (moderátor: Végh Balázs Béla irodalomtörténész)

Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem
17:00 - „Nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak..." - Dsida-est (Szerkesztő-rendező: Szugyiczky István)
19:00 - Láng Zsolt: Bartók zongorája (Rendező: Patkó Éva m. v.) - II. (válaszható bérlet)

Október 17. hétfő
Szatmárnémeti Északi Színház, büfé
16:30 - Szatmári magyar irodalom és művészet a rendszerváltás utáni években - Kereskényi Sándor irodalomtörténész előadása
17:30 - Szakmai beszélgetés a szerzővel és az alkotókkal a Bartók zongorája című darabról és előadásról
Szatmárnémeti Északi Színház, Ács Alajos Játékszín
19:00 - „Függök ezen a zord élet-párkányon..." - Ady-est Bogdán Zsolttal (Szerkesztő-rendező: Szugyiczky István)

Október 18. kedd

Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem
19:00 - Visky András: Pornó - Feleségem története - romániai ősbemutató (Rendező: Visky András m. v.)

Szatmárnémeti Északi Színház, büfé
20:30 - Szakmai beszélgetés a szerzővel és az alkotókkal a Pornó - feleségem története című darabról és előadásról



Kiállítás


Október 13-án új kiállítás nyílik a Starmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában. Kiállítanak: Dragoș Vasile (szobrok), Guga Margareta (festmények) és Mák Zsolt (fényképek), szatmárnémeti alkotók, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Városi Tanács és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében nyílt meg az ŐSZI SZALON című tárlat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: