2016-10-04 15:35:08• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 10-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon) - Mike Williamsnek (Mark Wahlberg), a Deepwater Horizon olajfúró torony vezető elektrotechnikusának ismét maga mögött kell hagynia feleségét (Kate Hudson) és kislányát. Ezúttal a Mexikói-öbölben megépített óriási úszó szigeten 125 kollégájával együtt (Kurt Russell, Dylan O'Brien és Gina Rodriguez) kell felügyelnie a munkálatokat. Mike hozzá van szokva a kemény munkakörülményekhez és a fizikai igénybevételhez, de ami egy április éjszakán vár rá, arra sem ő, sem a tornyon dolgozók nincsenek felkészülve.

Amikor a Deepwater Horizont üzemeltető BP olajcég egyik befolyásos embere (John Malkovich) a kétes teszteredményeket követően kierőszakolja a kísérleti fúrásokat, hirtelen veszélyes gázok törnek át a kutat lezáró betonon. A kifinomult biztonsági rendszer csődöt mond. Hatalmas robbanás rázza meg a tornyot, ami pillanatok alatt pusztító tűzviharrá fajul. Mike-nak és munkatársainak minden bátorságukra és lelkierejükre szükségük van, hogy kijussanak az áthatolhatatlan lángtengerből, és élve elhagyják a süllyedő tornyot.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) - Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést - amelyekről hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el.

Még az is lehetséges, hogy az öreg nem volt hazudós, és legőrültebbnek tűnő történetei valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az időn kívül élni, és működik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon. Sajnos az sem volt kitaláció, hogy ez a világ nagy bajban van: és talán éppen Jake az, aki megmentheti. Ha először elhiszi, hogy mi a dolga...
Filharmónia


Október 4-én Nagykárolyban lesz koncert. Ekkor 19 órától a kastélyban a nagybányai Euroart kamarazenekar fog fellépni. Október 6-án a filharmóniában lesz szimfonikus koncert 18.30-tól: a karmester és a szólista a németországi Peter Rosenberg lesz egy személyben. Október 7-én Simon Emilre emlékeznek majd egy kamarazenei koncerttel Szatmárnémetiben, majd 9-én 18 órai kezdettel lesz koncert a Nagykárolyi Színházban. Ezen a Debreceni Konzervatórium diákjainak a közreműködésével láthatjuk majd a Szerelmi bájital című operát.


Kiállítás


Október 12-ig tekinthető meg a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában Belánszky Demkó Beáta festőművész kiállítása.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Városi Tanács és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében nyílt meg az  ŐSZI SZALON című tárlat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájába.


Könyvbemutató


Október 5-én 17 órai kezdettel a Kölcsey Ferenc Főgimnázium multimédia-termében tartják Muhi Miklós Az isteni részecske című könyvének bemutatóját.


Megemlékezés Október 6-án


Az aradi vértanúkra és a szabadságharc hőseire a Zárda templom falán elhelyezett Gonzeczky János emléktábla előtt emlékezünk 2016. október 6-án, 17 órakor. Részletek itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: