2014-10-28 16:17:44• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló november 3-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

A Harag György Színtársulat októberi műsorterve


27-én, hétfőn 19 órakor - Antigoné - József Attila Színház, Budapest - színpadi nézőtér

28-án, kedden 18 órakor - Ludas Matyi Szatmárban - József Attila Színház, Budapest

30-án, csütörtökön 10 órakor - Bárány Boldizsár - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - kisterem

12 órakor - Bárány Boldizsár - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - kisterem

31-én 18 órakor - Iokaszté királyné - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem - A Debreceni Csokonai Színház vendégjátéka

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Október 31-től a Grand Mall Cinemában


Doboztrollok (The Boxtrolls) - A Doboztrollok egy komikus mese, amely Sajthidán játszódik, a puccos Viktória korabeli városban, ahol mindenki a vagyon, az előkelőség és a legbüdösebb finom sajtok megszállottja. A bájos, macskaköves utcácskák alatt laknak a Doboztrollok, ezek az undok szörnyek, akik éjszaka előmásznak a csatornákból, és ellopják azt, ami a városlakók szemében a legértékesebb: a gyerekeiket és a sajtjaikat. Legalább is így tartja a legenda, amiben az itteniek mindig is hittek. A valóságban a Doboztrollok különc és imádnivaló csodabogarak földalatti barlangokban élő közössége, akik újrahasznosított kartondobozokat hordanak úgy, ahogy a teknős a páncélját.

A Doboztrollok születése óta úgy nevelik Eggset, az árva fiút, mintha közéjük tartozó kukabúvár és szemétgyűjtögető lenne. Amikor a Doboztrollokat célba veszi egy gonosz féregirtó, Archibald Snatcher, akinek feltett szándéka, hogy megsemmisíti őket, hogy így kerüljön be a sajthidai felsőbb körökbe, a csavargók jószívű bandája kénytelen adoptált gyámgyermekükhöz, és a kalandor gazdag lányhoz, Winnie-hez fordulni, hogy hidat verjenek a két világ között, amikor már érezni a változás - és a sajtok - szagát a levegőben.

Doboztrollok

Térkép a csillagokhoz (Maps to the Stars) - A Weiss-család egy tipikus hollywoodi dinasztia: az apa, Stafford (John Cusack) korábban egy önsegítő program kidolgozásával vált sikeressé; míg az anya, Cristina (Olivia Williams) ideje nagy részében 13 éves fiuk, a gyereksztár Benjie karrierjét egyengeti. Stafford egyik páciense a színésznő Havana (Julianna Moore), aki arról álmodozik, remake-et készít a filmnek, amely a '60-as években sztárrá avatta édesanyját, Clarice-t (Sarah Gadon). Az asszony már nem él, ám éjjelente még kísérti lányát. Benjie nemrég jött ki a rehabról, ahol 9 éves kora óta kezelték, illetve nővére, Agatha (Mia Wasikowska) is épp ez időben lép ki a pszichiátria kapuin, ahová piromániája miatt utalták be.

Horns - Daniel Radcliffe új filmjében az ifjú sztár egy Ig Perrish nevű fickót alakít, aki miközben barátnője titokzatos halálán kesereg, egyik nap arra ébred, hogy jókora szarvak nőttek a homlokán. A bizarr kinövés ráadásul mágikus képességekkel rendelkezik, viselőjének mindenki minden körülmények között kénytelen igazat mondani.

Horns

John Wick - John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki - nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

John Wick

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

A Grand Mallban csütörtökön két teljes árú jegy mellé egy adag popcornt kapsz ajándékba! Minden hétfőn ha egy teljes árú jegyet veszel, egy jegyet ajándékba kapsz.


Komolyzenei koncert


Csütörtökön, október 30-án 18.30-tól szimfonikus koncertnek ad otthont a Dinu Lipatti Filharmónia előadóterme. A műsorban komolyzenei gyöngyszemek hangzanak el, a zenekart Franz Lamprecht, a filharmónia állandó karmestere vezényli.


Kiállítás


A kapnikbányai Veress Erzsébet és a szatmárnémeti Erdei Máté alkotásait láthatjuk a Szatmári Képzőművészek Egyesületének kiállításán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében. Részletek itt.

Újabb kiállítás nyílt az Art Cafféban: október 24-én, 19 órakor Bodor Csaba grafikus munkái kerültek bemutatásra. A kiállítás címe: "Muses on the Streets".

Az Old Place Cafe&Pub-ban október 16-án nyílt meg a "Pho-T0ne" nevet viselő fotó-kiállítássorozat, amelyen ezúttal Babos Katinka fényképei kerültek bemutatásra.

A Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában Paduraru Giorgiana (Szatmárnémeti), Sabau Maria (Tasnád) és Sabau Vaslie (Tasnád) közös kiállítását láthatjuk

Románia aranykincsei láthatók a Szatmárnémeti Képzőművészeti Múzeum kiállítótermeiben. Részletek ide kattintva.


Halloween a Trattoria per Passione étteremben


Pénteken, október 31-én Halloween-estet tartanak a Trattoria per Passione étteremben. Töltsd az év legfélelmetesebb éjszakáját a kedvelt szatmárnémeti étteremben, ahol halálian jó koktélok, jó zene és a Passion4Salsa táncosai várnak. Asztalfoglalás és további információk a 0361-807-137-es telefonszámon.


Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is szuperséges buli lesz a Revelben! Szombat esti programod: előkapod a menő cuccaid, kiválasztod közülük a legtutibbat, magadra kapod és meg nem állsz a Revel klubbig! Örüljetek az ősznek és a magyar fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelyének!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: