2013-10-29 08:45:50• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló, november 3-ig

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások és koncertek november 3-ig.

November elsejétől a Grand Mall Cinemában


Phillips kapitány (Captain Phillips) - 2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénysége szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak.
Az ő kalandos, váratlan fordulatokkal teli, önfeláldozó történetét mutatja be a film, egészen az izgalmas szabadító-akcióig.

Phillips kapitány

Végjáték (Ender's Game) - A Földet már többször megpróbálta leigázni egy kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj, és nem kisebb a szándékuk, mint hogy elpusztítsák az egész emberiséget. 70 évvel a kíméletlen háború után az emberek talán megtalálták szabadulásuk kulcsát Ender Wiggin (Asa Butterfield) személyében. A csendes, de annál különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos űrbázisra küldik, ahol hozzá hasonló tehetséges fiatalokból álló katonai csapatot képeznek ki. A vezetőség terve, hogy a szüleiktől, testvéreiktől elszakított gyerekekből egy olyan sereget formáljanak, akiket az idegenek elleni végső támadás során bevethetnek.

Endert addig manipulálják, míg kegyetlen gyilkossá nem válik. Egy váratlan esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire, és arra, hogy a körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz. De a remény még nem veszett ki belőle: saját eszközeivel akarja megmentheti családját, és a Föld lakóit a félelmetes idegen fajjal szemben. De vajon ez elég lesz a végső összecsapásra?

Végjáték

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

Színház


A Harag György színtársulat októberi műsorterve

Október 30-án, szerdán 18 órakor Ludas Matyi Szatmárban – jótékonysági előadás - SZÉSZ, nagyterem


Kiállítás


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében megtekinthető Szekeres Melinda fotókiállítása. Bővebben a tárlatról itt olvashatsz.

A Megyei Tanács Galériában Bihari Beatrix Renáta, Dragos Vasile és Szodoray Parádi Aurora Hajnalka alkotásai láthatók.

Október 30-án a Szatmár Megyei Múzeumban kiállítás nyílik a múzeum restaurátorainak munkájából.

Buli


November 2-án fergeteges buli lesz az egykori Kaméleonból átalakított Revel Klubban.


Halloween az Aquaparkban


 

 

 


Őszi kreatív napok a Züm Züm Játszóházban


Kreatív program a Züm Züm Játszóházban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: