2015-11-24 16:27:43• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló november 30-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

November 27-től a Grand Mall Cinemában


Kémek hídja (Bridge of Spies) - 1960. A hidegháború legfagyosabb évében a Szovjetunióban elfogják egy lelőtt U-2-es kémrepülőgép pilótáját. Gary Powers talán örökre fogoly marad. Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után a CIA kiszemel egy ügyvédet (Tom Hanks), hogy szabadítsa ki a pilótát a vasfüggöny mögül. James Donovannek Berlinbe kell utaznia, hogy tárgyalásokat kezdjen az ellenséggel. De a CIA egészen másfajta feladatok elvégzésére is felkészíti őt.

Dínó tesó (The Good Dinosaur) - A Pixar legújabb animációs alkotása a Dinó tesó arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi történt volna, ha a dinoszauruszok pusztulását okozó aszteroida elkerüli a Földet és a gigantikus állatok a mai napig életben maradtak volna. A nagy kaland középpontjában egy Arlo nevű apatoszaurusz áll, aki különös emberi barátra tesz szert. Miközben egy titokzatos és zord vidéken vándorolnak, Arlo megismeri a félelmeivel való szembenézés erejét és megtudhatja, hogy mire képes valójában.

Káosz karácsonyra (Love the Coopers) - Charlotte Cooper (Diane Keaton) a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott előbb-utóbb kitör a káosz?

Charlotte és Sam Cooper (John Goodman) negyven éve házasok, és a szeretet ünnepén ők látják vendégül az egész rokonságot. Lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) csinos, okos és meglehetősen frusztrált, mert még nem sikerült megtalálnia a tökéletes pasit. Szülei nagy meglepetésére beállít egy jóképű idegennel (Jake Lacy), akit a reptéren kért meg, hogy játssza el a vőlegénye szerepét. Charlotte fia, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) pedig a tökéletes karácsonyi ajándék keresése közben se tud kibújni a bőréből, emiatt a karácsonyt kis híján rács mögött tölti.

De nem hiányozhat a nagy családi örömünnepélyből Sam kissé már szenilis nagynénje, Fishy néni (June Squibb), Charlotte bűbájos apja, Bucky (Alan Arkin), aki karácsonyi ajándékként egy kedves fiatal pincérnőt (Amanda Seyfried) visz haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál? Egy biztos: humorban, fényekben és nagy érzelmekben nem lesz hiány. A nagy karácsonyi Cooper-teszthez pedig a behavazott Pittsburgh biztosít varázslatos hátteret.



Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Filharmónia


November 26-án 18.30-tól szimfonikus koncert lesz a Dinu Lipatti Filharmóniában. A zenekart Horváth József karmester fogja vezényelni, a koncert szólistája Razvan Dragnea zongoraművész lesz.


Színház


A Harag György Színtársulat novemberi műsorterve:

24-én, kedden, 18:00 órakor - JÖVŐRE, VELED, UGYANITT - Városi Színház, Nagybánya, nagyterem - Németh László-bérlet

27-én, péntek, 19:00 órakor - SIRÁLY - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - bemutató - Ady Endre-bemutatóbérlet

28-án, szombaton, 19:00 órakor - SIRÁLY - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - Diószeghy Iván-bérlet


Kiállítás


Banyi Szilárd, Erli Maria Tünde, Nyárádi Enikő és Szodoray Parádi Hajnalka szatmárnémeti képzőművészek festménykiállítása látható a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájába.

A Pho-T0ne kiállítássorozatban november 19-én nyílt újabb tárlat az Old Place-ben. Ez alkalommal Babos Katinka mutatja be a székelyföldi Nagyponkon készült fotóit Nagyponk - Egy csipet csodaország címmel.

ScuLP-T0ne címmel újabb tárlatsorozat indul, amely ifjú és tehetséges szobrászokat és azok munkáit kívánja megosztani a nagyérdeművel. A sorozat november 30-án 21 órakor indul útjára District 15 nevezetű szatmári szórakozóhelyen, kultúr-romkocsmában. Ekkor Zillmann Imola és Varga Ewald kítűnő szobraival találkozhatunk.
A megnyitón a TranSKlouD Feat. The AkerMan Project fog fellépni.

Vadásztrófeákból és egyéb, vadászathoz köthető tárgyakból látható kiállítás a Vécsey-házban kedden, 15 órától kezdődően. Részletek itt.


Éjszakai fürdőzés és egészségnap az Aquastarban


Látogass el szombaton az Aquastarba és vegyél részt 12 órától az egészségmegőrzésről és egészségről szóló előadásokon és ezt követően 14 órától póbáld ki az Aqua Medica szolgáltatásait kedvezmenyes áron. A rendezvény meghívott vendége Dr. Popa Bogdan kardiólógus és Dr. Popa Anamaria táplálkozási- és életmód tanácsadó, a Metabolic Balance szatmári képviselője. Részletek itt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: