2016-11-23 10:22:28• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló november 28-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában

 


 

Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) -  Göthe Salmander (Eddie Redmayne) professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik. A muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket. És talán meg is találja őket...
A Harry Potter-világ feltámad, a történet jó 70 évvel Potter születése előtt játszódik: a nézők a varázslatos kalandok közben a varázsvilág múltját is megismerhetik.

Éjszakai ragadozók (Nocturnal Animal) - Susan Morrow, Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval, ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik szokásos és túlzottan gyakorta esedékes üzleti útjára, Susan pedig egy csomagot talál a postaládájában.

A csomagban egy regényt van, melyet a volt férje, Edward Sheffield írt, akivel már évek óta nem beszélt. A küldeményhez Edward egy levélkét is mellékelt, melyben arra bíztatja Susant, hogy olvassa el az írást, aztán keresse meg, amíg ő a városban tartózkodik. Este, egyedül az ágyban Susan olvasni kezd. A könyvet neki ajánlották...

...de a tartalma erőszakos és pusztító erejű. Susant olvasás közben mélyen megindítja Edward írása, és akarva-akaratlanul is felidézi a szerzővel közös szerelmi történetük legintimebb pillanatait. Megpróbál magába tekinteni, életének és karrierjének csillogó felszíne alá, és egyre inkább egyfajta bosszúként értelmezi a könyvet, melynek története arra kényszeríti, hogy átértékelje a döntéseit. Újraéled a szerelem, melyet elveszettnek hitt, és ahogy a történet halad, olyan felismerésre készteti, amely újraértelmezi a regény hősét és saját magát is.


Filharmónia


Csütörtökön, november 24-én 18.30-tól a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében szimfonikus koncertet tartanak. A zenekart Nicolas Waldvogel valdvogel fogja vezényelni, a szólista pedig Sonia Leong zongoraművésznő lesz.


Színház


November 24-én, 10 órától: Fazekas Mihály - Móricz Zsigmond - Bessenyei István: Ludas Matyi Szatmárban - Kovács Gyula-bérlet.

November 25-én, 10 órától: Fazekas Mihály - Móricz Zsigmond - Bessenyei István: Ludas Matyi Szatmárban - Barta Enikő-bérle.

November 26-án 18 órától: „Arccal a földön a Huszadik Század!” - versszínházi emlékműsor - bérletszünet

November 27-én, 18 órától: Fazekas Bertalanné - Buzogány Béla: Csalafinta hozomány - Tasnád, Kulturális Központ, Nóti Károly bérlet

November 28-án, 16 órától: Kai Hensel: Klamm háborúja - BBTE Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata

 

Kiállítás


November 17-én, csütörtökön 16 órai kezdettel kiállítás nyílik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében. Kiállítanak a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai: Ardelean Anton, Babut Dorica, Bordas Vasile és Buze Corina.

Nyíri Zoltán festőművész alkotásaiból látható kiálítás az új városközpontban található Képzőművészeti Galériában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: