2013-11-18 15:11:54• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló november 24-ig

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások és koncertek november 24-ig.

November 22-től a Grand Mall Cinemában


Az éhezők viadala: Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire) - Bár Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) és Peeta Mellark (Josh Hutcherson) megnyerték az Éhezők Viadalának 74. évi versenyét, szenvedéseik még korántsem értek véget. Győzelmük ugyanis nem jelenti azt, hogy biztonságban visszatérhetnek szeretett otthonukba, részt kell venniük a Győzelmi Körúton, végig kell látogatniuk az összes körzetet Panemben. Közeledik azonban a 75. Éhezők Viadala, Snow elnök (Donald Sutherland) pedig új szabályt hoz az esemény tiszteletére: idén az eddigi győztesek közül választanak harcosokat, hogy összemérjék erejüket egy mindent eldöntő és az Éhezők Viadalához méltó küzdelem során. Az új aréna pedig temérdek kellemetlen meglepetést tartogat a kiválasztottaknak.

Khumba - Khumba, a kölyökzebra testét csak félig borítják csíkok, ezért babonás családja őt hibáztatja a szárazság miatt, ami a területüket sújtja. Khumba kiközösítve érzi magát és úgy dönt, hogy nem marad tovább csordájával. Útra indul, hogy megszerezze maradék csíkjait, annál a vízgyűjtőnél, ahol a legenda szerint az első zebra vált csíkossá. Azonban, hogy elérje célját át kell küzdenie magát a kegyetlen Phango leopárd vadászterületén. Útja során egy vadkan csapdájába esik, ahonnan Mama V, a csordáját elhagyó szabad akaratú gnú és Bradley, a ripacs strucc menti meg. Miután egy imádkozó sáska megmutatja nekik, hogy merre találhatják az ősi vízlelőhelyet, a duó csatlakozik Khumbázhoz, hogy együtt leljenek rá a biztonságot nyújtó vízre. A csapat kalandozása közben sok színes karakterrel találkozik: a zöld területet kereső vándorantilopokkal, a különleges túlélési képességekkel rendelkező bozóti nyúllal, egy csapat bolondos szirtiborzzal és a nyáját elhagyó magányos báránnyal. Khumba a különböző állatokkal való találkozások során felismeri, hogy a változatosság és sokféleség színesebbé teszi az életet és hogy valamely állat különbözősége az eddig gondolt gyengeség helyett éppen az állat erőssége is lehet.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György színtársulat novemberi műsorterve

23-án, szombaton 11 órakor - Móricz Zsigmond: Rokonok – Szigligeti Ede bérlet – szatmárnémeti Szakszervezetek
Művelődési Háza.
19 órakor - Móricz Zsigmond: Rokonok – Török István bérlet - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza

24-én, vasárnap 15 órakor - Móricz Zsigmond: Rokonok – Gellért Sándor bérlet – szatmárnémeti Szakszervezetek
Művelődési Háza
19 órakor - Móricz Zsigmond: Rokonok – Szilágyi Domokos bérlet - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!

Előadás a Szakszervezetek Művelődési Házában


Előadás: Fekete piros
Helyszín:
Szatmárnémeti, Szakszervezetek Művelődési Háza
Időpont:
19.00 órakor
, november 19-én
JEGYEK ELŐVÉTELBEN:
A színház jegypénztára: Horea u. 6. Tel: 0261-712106
Nyitvatartás: hétköznap 10-17, szombaton 10-13 óra közt vagy a Szakszervezetek Művelődési Házának jegypénztárában, valamint előadások előtt egy órával.

Az előadás ismét egy Kányádi Sándor versre épül, mely 1972-ben íródott Kolozsváron, az ott cselédsorban élő Széki leányok táncának láttán. A szimbólumokkal telített vers, azóta emblematikussá vált, Kányádi költészetének egyik igazi gyöngyszeme, mely egyszerre szól hagyományőrzésről és az Erdélyi magyarság sorskérdéseiről.


Filharmónia


Csütörtökön, november 21-én 18.30-tól szimfónikus koncertre kerül sor a filharmónia hangversenytermében. A zenekart Leonard Boga bukaresti karmester vezényli majd, az est szólistái pedig Mija Alina Laura és Budean David lesznek.

Kiállítás


Október 30-tól a Szatmár Megyei Múzeumban kiállítás nyílt a múzeum restaurátorainak munkájából.

November 7-én kiállítás nyílt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájába Dragoş Mădălina, Angelica, Erli Maria Tünde és Nicoară Ştefania Stanca alkotásaiból.


Buli


November 23-án fergeteges buli lesz az egykori Kaméleonból átalakított Revel Klubban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: