2016-11-16 12:27:56• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló november 21-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


 

Érkezés (Arrival) - Ha egyszer eljönnek hozzánk az idegenek, akkor nem csak az lesz a kérdés, mik a szándékaik, hanem az is, miként fogunk velük kommunikálni - és hogyan. Ez a magát szinte minden műfajban kipróbáló kanadai Denis Villeneuve (Sicario - A bérgyilkos, Ellenség, Fogságban) új filmjének kiindulópontja és lényege. A nálunk is ismert Ted Chiang sci-fi író 1998-as Story of Your Life című novellájából készült mű főszereplője a nagyszerű Amy Adams, aki egy elismert nyelvészt alakít - akinek előadásait mégis kevesen látogatják -, akit az amerikai katonaság kér fel, hogy közvetítsen köztük és az idegenek között.

Bezárva (Shut In) - Férje halála óta Mary egyedül él mostohafiával egy elszigetelt New England-i házban. A gyermekpszichiáter idejének nagy részében a fiút ápolja, aki vegetatív állapotban van az autóbaleset óta, amelyben Mary férje is meghalt. Egy halálos vihar közeleg, amikor Tom, Mary egyik fiatal betege eltűnik. Habár Mary-vel egyre nyugtalanítóbb dolgok történnek, eltökélt szándéka, hogy megtalálja a fiút, mielőtt örökre nyoma vész...


Filharmónia


Pénteken, november 18-án 18.30-tól a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében Mozart hangversenyt tartanak. Az est karmestere és szólistája Bálint János fuvolaművész lesz.


Színház


November 19, szombat
10:00 - Fazekas Bertalanné - Buzogány Béla: Csalafinta hozomány -  Abday Sándor-bérlet
13:00 - Fazekas Bertalanné - Buzogány Béla: Csalafinta hozomány - Jakabffy Dezső-bérlet

November 20, vasárnap
10:00 - Fazekas Mihály - Móricz Zsigmond - Bessenyei István: Ludas Matyi Szatmárban - Soós Angéla-bérlet
19:00 - Fazekas Bertalanné - Buzogány Béla: Csalafinta hozomány - III. (választható) bérlet


Kiállítás


November 17-én, csütörtökön 16 órai kezdettel kiállítás nyílik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében. Kiállítanak a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai: Ardelean Anton, Băbuț Dorica, Bordaș Vasile és Buze Corina.


Kölcseys gólyabál


A Kölcsey Ferenc Főgimnázium idén is nagyszabású gólyabált szervez. Ennek dátuma november 17, kezdés 18 órakor, a helyszín pedig a Szakszervezetek Művelődési Háza.


Kolbásztérinbába


A Borókagyökér Egyesület Lépés-házában tartják idén a IV. Kolbásztérinbábát november 19-én 10 órai kezdettel. Részletek és pontos program itt.


Érmindszenti zarándoklat


Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Szatmárnémeti Kölcsey Kör, Nagykároly és Tasnád RMDSZ-szervezeteivel, valamint Adyfalva Református Gyülekezetével karöltve november 18-án és 19-én huszonhetedik alkalommal rendezi meg az Érmindszenti zarándoklat nevet viselő hagyományos Kárpát-medencei Ady-megemlékezését. Részletek itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: