2014-11-04 11:58:23• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló november 17-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

A Harag György Színtársulat novemberi műsorterve


NOVEMBER

17-én, hétfőn 10:00 órakor - Cseresznyevirág - bábelőadás - bemutató - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

23-án, vasárnap 19:00 órakor - Koldusopera - bemutató - Ady Endre bérlet - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem

24-én, hétfőn 10:00 órakor - Cseresznyevirág - bábelőadás - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

11:30 órakor - Cseresznyevirág - bábelőadás - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

29-én, szombaton 19:00 órakor - Koldusopera - Török István bérlet - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


November 14-től a Grand Mall Cinemában


Káprázatos holdvilág (Magic in the Moonlight) - Kevesen tudják, hogy minden idők legünnepeltebb kínai bűvésze, Wi Ling Soo valójában nem más, mint Stanley Crawford (Colin Firth), egy mogorva, arrogáns angol férfi. Crawford nem csak egetverően öntelt, de irtózik az állítólagos médiumoktól, akik azt hangoztatják, igazi varázslatra képesek. Legjobb barátja, Howard Burkan (Simon McBurney) meggyőzi a mágust: utazzon el vele a Cote D'Azurra, a Catledge családhoz, és leplezze le a fiatal, és rendkívül elbűvölő látnokot, Sophie Bakert (Emma Stone). A bájos Sophie édesanyjával ( Marcia Gay Harden) érkezett a Riviérára, Grace Catledge (Jacki Weaver) meghívására, aki abban a reményben invitálta meg az ifjú hölgyet, hogy kapcsolatba léphet elhunyt férjével. Sophie érkezésének Mrs. Grace fia (Hamish Linklater) örül a legjobban, Brice, aki pillanatok alatt fülig belehabarodik a fiatal látnokba. Ebbe az idillbe toppan bele Crawford, aki úgy gondolja, ő bizony átlát a szitán, és leleplezheti a lányt. Nem is érti, a család miért ennyire hiszékeny, és hogy nem veszik észre a nyilvánvalót: Sophie-nak nincs természetfeletti képessége.

Magic in the Moonlight

Eliza Graves - A történet Edgar Allan Poe művén alapul, méghozzá a Dr. Kátrány és Toll Professzor módszere címűn. A sztori dél-Franciaországban játszódik, ahova főszereplőnk (Kate Beckinsale) utazik, hogy meglátogasson egy elmegyógyintézetet. Főbb szerepekben még Michael Caine, Ben Kingsley, Jim Sturgess és Brendan Gleeson.

Eliza Graves


Északiak: A viking saga (Northmen: A Viking Saga) - A saját királyuk száműzte őket hazájukból, ezért egy maroknyi harcedzett viking Britannia felé indul, hogy raboljanak és fosztogassanak. Vakmerő vezetőjük, Asbjörn (Tom Hopper) irányításával veszélyes vállalkozásba fognak: kolostorokat akarnak kirabolni, hogy a kincsekkel visszavásárolják a szabadságukat. Az útjuk azonban másképp alakul. A tomboló viharban hajótörést szenvednek a skót partoknál. Ellenséges vonalak mögött ragadnak, egyetlen esélyük van az életben maradásra, ha eljutnak a távoli viking gyarmatra, Danelagba. Út közben a vikingek foglyul ejtik a bátor Lady Ingheant (Charlie Murphy), Dunchaid király (Danny Keogh) lányát. A száműzött harcosok megragadják a nagy váltságdíjjal kecsegtető lehetőséget. De Dunchaid király készül a harcra és összehívja kegyetlenségéről hírhedt zsoldosseregét. Az északiak végül csak egy titokzatos szerzetes, Conall (Ryan Kwanten) segítségével tudnak elmenekülni a zsoldosok és könyörtelen vezéreik, Hjorr (Ed Skrein) és Bovarr (Anatole Taubman) elől. Miközben Conall az egyetlen biztonságos úton vezeti a vikingeket Danelag felé, elkezdődik a harc az idővel, amelynek tétje élet és halál.

Northmen

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

A Grand Mallban csütörtökön két teljes árú jegy mellé egy adag popcornt kapsz ajándékba! Minden hétfőn, ha egy teljes árú jegyet veszel, egy jegyet ajándékba kapsz.

Komolyzenei koncert


Csütörtökön, november 13-án 18.30 órától a Dinu Lipatti filharmóniában lép fel a Bianca Luigia Manoleanu szopránénekesnő és Remus Manoleanu alkotta páros. Pénteken 18.30-ról Shinya Ozaki japán karmester vezényli a filharmónia zenekarát, az est szólistája pedig Megumi Fujii és Tetsuya Toei japán zongoraművészek lesznek. 


Kiállítás


November 6-án, 16 órakor új képzőművészeti kiállítás nyílt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában - ekkor Dragos Vasile (szobrok), Erli Maria Tünde (festmények), Lakatos Miklós (festmények) és Moldovan Cristina (festmények) alkotásait állították ki.

A Nomanid Productions szervezésében két kiállítás is zajlik. A szatmári fotósokat bemutató "Pho-T0ne" kiállítássorozat keretében Gönczy Tamás alkotásait tekinthetjük meg az Old Place Pubban November 20-ig.
A
z Art Cafféban a "GrapH-I-T0ne" sorozat keretében, Mitroi Tímea alkotásai vannak kiállítva, melynek témája "Apparently Innocent". A kiállítást Muhi Sándor, grafikus, rajztanár nyitotta meg. A megnyitón az ASH Band lépett fel, Unplugged változatban. Ez a kiállítás November 19-ig látogatható. A belépés mindkét kiállításra ingyenes!

A Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában Paduraru Giorgiana (Szatmárnémeti), Sabau Maria (Tasnád) és Sabau Vaslie (Tasnád) közös kiállítását láthatjuk.


Gólyabál a Kölcseyben


Csütörtökön, november 13-án rendezi meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákszövetsége, a Köfedisz az idei Gólyabált. Erre a Szakszervezetek Művelődési Házának nagyterme ad otthont 18 órai kezdettel. Idén tizenegy kilencedikes fiú, illetve lány fog vetélkedni, a legjobbak pedig a Miss és Mister Kölcsey címet viselhetik egy éven keresztül. A gólyabálra egy belépőjegy 15 lejbe kerül. A rendezvény keretében fellép majd a Bagossy Brothers Company, az indie-, alternatív- és folk-rock stílust játszó erdélyi magyar zenekar.

Márton-napi rendezvény


Márton Napi Ludasságok

Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is remek buli lesz a Revelben! Szombaton irány a szatmári és környékbéli fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye, a Revel klub!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: