2018-11-09 11:06:41• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló november 16-ig

Reméljük, hogy heti programajánlónkban Te is megtalálod a kedvencedet!


 

Mozi:
 

Ami nem öl meg (The Girl in the Spider's Web) - Lisbeth Salander (Claire Foy) nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek. Az elmúlt évtized legsikeresebb krimisorozata sötét és fenyegető hangulata valamint két kiválóan megírt főszereplője miatt válhatott ennyire népszerűvé. A sorozat első részét David Fincher rendezte Daniel Craig és Rooney Mara főszereplésével. A rendező ezúttal a Vaksötét-tel hatalmas sikert aratott Fede Alvarez. 


Overlord - A film két amerikai katona történetét mutatja be, akik az ellenséges vonalak mögött ragadtak a második világháború végén, az invázió napján. 


Bohém Rapszódia (Bohemian Rhapsody) - A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit. 


Csillag születik (A Star Is Born) - A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A világ legnagyobb popdívája, Lady Gaga hatalmas elődjeit követi: a történetet 1937 óta Janet Gaynor, Judy Garland és Barbra Streisand főszereplésével filmesítették meg. A modernizált változat egyben Bradley Cooper rendezői bemutatkozás is. A film egyes jeleneteit a 2017-es Coachellán forgatták, ahol Lady Gaga headlinerként lépett fel. 



Libabőr 2 – Hullajó Halloween (Goosebumps 2: Haunted Halloween) - A horrorregényírónak van egy nagy titka: fantáziájának meghökkentő és hátborzongató szülöttei életre kelnek, kilépnek a borítók közül, és elkövetik mind azt a gonoszságot, amellyel szerzőjük felruházta őket. Ezért van minden könyvén lakat. És ezért nem tanácsos kinyitni a lakatot. Ha valamelyik rémnek sikerül megszöknie, a hosszú fogság után kiélvezi a szabadságát, és annyit rosszalkodik, amennyit csak tud. A szerző legutóbb ifjú szomszédja segítségével zabolázta meg az elszabadult regényrém hordát – de ezúttal még nagyobb megpróbáltatás várja a könyvek új kíváncsi olvasóit…


 



Egyéb


6. Kolbásztérinbába: November 10-én, szombaton kerül megrendezésre a hatodik Kolbásztérinbába, a Hagyományok napja a Szejke Tanyán a Borókagyökér Egyesület szervezésében. A Hagyományok napja esemény szerves részét képezi a kolbásztöltő verseny is, de nem csak a disznóságok szerelmeseinek szól ez a vidám rendezvény. Szombaton reggeltől délutánig népi kultúrális programok kísérik a Kolbásztérinbábát. A Lépésház mellett felállított szinpadon magyarországi és környékbeli néptánccsoportok, citerás csoportok lépnek majd fel. A ceremóniamester Gyönyörű Zsiga vőfély. A talpalávalót a sárándi Szeredás népzenei együttes szolgáltatja. A helyszínen megtekinthető a szatmári és a régióból származó népi mesterek kiállítása. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is lesz lehetőség helyben készített ételek fogyasztására.



Select Kupa: November 10-én, szombaton 9 óra 30 perckor a Select Motel medencéjében (Gellért Sándor utca 2. szám) tartják az ötödik megyei iskolák közötti úszóversenyt, amelyet a Szatmárnémeti Select Sportklub szervez meg "Úszás és egészség" program révén. Aki teheti, vegyen részt a rendezvényen a tanárok, szülők és barátok közül, hogy együtt szurkolhassanak azoknak, akik ezt a csodálatos sportot űzik.


Kisállatvásár: November 10-én, az Auchan előterében 11 és 19 óra között a Freelife Egyesület szervez örökbefogadást, de természetesen egyéb jellegű adományokat is szívesen fogadnak. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: