2017-11-07 07:58:12• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló november 13-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


Beyond Skyline - Egy kemény detektív könyörtelen ámokfutásba kezd, hogy megmentse fiát a földönkívüliek háborújából. A film előzetesét itt tekintheted meg.
 

Boldog halálnapot! - Tree csodálatosan beképzelt teremtés, aki egyetlen embert szeret feltétel nélkül: saját magát. Miután a születésnapján felébred aktuális egyéjszakás kalandja, Carter mellett (Israel Broussard), kénytelen rájönni, hogy élete gyökeres fordulatot vesz.
Visszaszambázik a kolesz épületébe, ahol meghallgatja a szobatársa Lori (Roby Modine) és a dikákkör elnöke, Danielle (Rachel Matthews) epés megjegyzéseit, aztán beleveti magát a diákok megszokott életébe. Látszólag minden kerek, kerülgeti a szokásos aktivistákat az udvaron, flörtölget a tanárával, Gregoryval (Charles Aitken), mégis az a furcsa érzés vesz erőt rajta, hogy ezt a napot már átélte egyszer. 
Éppen lezárná a bizarr születésnapot, amikor brutálisan meggyilkolja egy álarcos idegen... aztán másnap újra ott ébred az egyetlen ember mellett, aki szintén hisz abban, hogy különös erők játékszerévé vált. Tree naponta újraéli a rémes születésnapot, és félelmeit legyőzve egyre közelebb jut támadójához. Ha letépheti róla az álarcot, véget vethet pokoljárásának, ám ha nem, örökre az eszement időhurok rabja marad.
 

Bigfoot Junior - Egy tinédzser fiú mindent megtesz, hogy megtalálja régnemlátott apját. Utazása közben azonban rájön, hogy ő maga Bigfoot. A film előzetesét itt tekintheted meg. 

 

Színház

A Harag György Társulat programterve október 16-ig:
11-én, 19.00 órai kezdettel – Jövőre, veled, ugyanitt – Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem – Választott I.
12-én, 15.00 órai kezdettel – Jövőre, veled, ugyanitt – Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem – Választott II.
12-én 19.00 órai kezdettel – Jövőre, veled, ugyanitt – Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem – Választott III.
Ha kíváncsi vagy a teljes programtervre, megtekintheted itt.
 

Filharmónia
November 9-én, csütörtökön, 18:30-as kezdéssel komolyzenei estére invitálják a műfaj iránt rajongókat a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermébe. Franz Lamprecht karmester vezénylésével gyönyörű dallamokat szólaltatnak majd meg a zenészek, köztük Nagy Orsolya, aki hárfajátékával nyűgözi majd le a közönséget.
Műsorra tűzik többek között P. I. Csajkovszkij Évszakok című sorozatából a Szeptember: Vadászat című fejezetet, amelyből nem hiányozhat a nagyvonalú zongoratechnika sem. Megszólaltatják majd J. Rosas Évforduló-keringőjét és C. Saint-Saëns Fináléját is.
 

Kiállítás
November 9-én, 16 órakor nyílik meg Erli Maria Tünde, Kohán Angéla és Moldovan Cristina képzőművészeti kiállítása. A kiállítás megnyitója a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában lesz.


Fotókiállítás nyílt október 12-én a Dinu Lipatti Filharmónia előterében. Ovi D. Pop nagyváradi fotóművész nemrég tartott fotós tanfolyamot Szatmárnémetiben, a végzősök alkotásait mutatja be a tárlat. Részletek itt.
 

Koncert
Szombaton, november 11-én a Club Poesis-ban jazz koncertet tart a Kovács Linda Rycicle zenekar.  A formáció zenéjét a minden kötöttség nélküli  stílusok közötti átjárhatóság jellemzi. A zenei határok feszegetése és az abban való feloldódás a jazz standardek és saját darabok újraértelmezésén keresztül. Asszociációk, reflexiók, szabad improvizáció némi elektronikával és rengeteg kreativitással fűszerezve. A 20 órakor kezdődő koncerten való részvételi szándékot a 0744127595-ös telefonszámon lehet jelezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: