2014-02-06 18:09:13• hírek • Czinzel László

Mester és tanítványainak kiállítása

A Szatmári Képzőművészek Egyesületének idei első kiállítását nyitották meg csütörtök délután.

Csütörtök óta új képzőművészeti kiállítás díszíti a polgármesteri hivatal galériájának falait. Ez alkalommal Bihari Beatrix, Buze Corina és Szodoray Parádi Hajnalka alkotásai lettek kiállítva. A megnyitón Gergely Csaba, az egyesület vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, a megnyitó ünnepséget pedig a Carpati 2 lakónegyedben található Úr Születése ortodox parókia "Solemnis" énekkarának előadása tette színesebbé.

Szodoray Parádi Hajnalka olaj-, akril- és pasztellkréta valamint grafikai alkotásait tárja ez alkalommal a közönség elé, Buze Corina olaj-, pasztell és grafikai alkotásokat és fényképeket állít ki, Bihari Beatrix pedig  grafikákkal állt a szatmári képzőművészet-kedvelők elé.

Bihari Beatrix kicsit kakukktojás a kiállítók között, ő ugyanis a két szatmári képzőművésszel szemben külföldön, Magyarországon él, ám gyökerei a megyéhez kötik, hiszen Nagykárolyban született. Ő Magyarország egyik legelismertebb illusztrátoraként van számon tartva, könyvek sorát  tarkítják alkotásai.

Mindhárom kiállító a Szatmári Képzőművészek Egyesületének a tagja, de az alkotói munka iránti szenvedély mellett más is összeköti őket: Szodoray Parádi Hajnalka tanára volt Buze Corinának és Bihari Beatrixnak is.

A tárlat március 5-ig tart nyitva.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: