2018-02-27 07:41:32• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló március 4-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

 

Mozi


 

A víz érintése (Shape of Water) - Az Oscar-díjra jelölt Guillermo del Toro új filmje, A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.  



A pentagon titkai (The post) - 1971 júniusában hatalmas botrány rázza meg az Amerikai Egyesült Államokat: a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Miután a kormány leállíttatja az anyagok közzétételét és bíróság elé idézi a napilapot, az iratokat kiszivárogtató katonai elemző, Daniel Ellsberg (Zach Woods) a The Washington Posthoz fordul. 



Everyday – Egy szégyenlős tinédzser beleszeret valakibe, aki minden nap más emberré változik.

 

 

Színház


A Harag György Társulat programterve február 28-ig:


27-én, kedden, 9.30 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

27-én, kedden, 11 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

27-én, kedden, 19 órai kezdettel: Jászai Mari (A megkoszorúzott), Ács Alajos Stúdióterem


28-án, szerdán, 9.30 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

28-án, szerdán, 11 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet


Március 1., csütörtök, 9.30 és 11 órától: A bőgős fia meg az ördögök – Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

Március 2., péntek, 9.30 és 11 órától: A bőgős fia meg az ördögök – Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

Március 3., szombat, 11 órától: Mosó Masa Mosodája – Iparosotthon, bérletszünet

 

Filharmónia


Március 1-jén, csütörtökön is  várja a zenerajongókat a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia, ezúttal igazi zenei gyöngyszemekkel. 18:30-tól Franz Lamprecht karmester vezénylésével szólaltatják majd meg a hangszereket a filharmónia zenészei.


Műsoron: C. Millöcker: Nyitány  Szegény Jonathán című operettből, M. Jarre: Doktor Zsivágó, A. L. Dvořák: Esz -dúr Polonéz, A. Rubinstein: F- dúr Melódia, E. Bernstein: A hét mesterlövész (The Magnificent Seven), F. Chopin: Grande Valse brilliante, H. Dostal: Repülő induló, C. Chaplin: Smile (Modern idők c. film), J. Sibelius: Alla marcia (Karélia szvit), J.Strauss: Lagunák-keringő, A. Ponchielli: Órák tánca (Gioconda).

 

 

Kiállítás


Fotókiállítás Farkas Alexandra munkáiból


Egy fiatal, ám annál tehetségesebb fotóművész, Farkas Alexandra önálló kiállítását nyitották meg a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában.


Eddigi munkái között túlnyomó többségében fekete-fehér alkotásokat és portréfotókat találunk. Alexandra elmondása szerint ez a két technika a legalkalmasabb arra, hogy az emberből és érzéseiből olyan rejtett dolgokat mutasson meg, melyek más fényképeken a háttérben maradnak.


Az Insight címet viselő kiállítás február 9-től március 7-ig lesz látható a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. A belépés ez alkalommal is ingyenes.

 

 

Tavaszi Fesztivál

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Városi Tanács, a Szatmári Képzőművészek Egyesülete valamint a Szatmári Művészeti Iskola szeretettel várja 2018. március 1-én, csütörtökön 16:00 órakor a Tavaszi Fesztivál (Szalon) kulturális rendezvényre a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájába.

A kultúrműsort a Szatmári Művészeti Iskola diákjai szolgáltatják, kiállítanak a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai. Moderátor: Rudăreanu Cristian. A kiállítás 2018.március.1 – 2018.április.4 között tart nyitva.


 

Kovács Emil Lajos festészeti kiállítása

Kovács Emil Lajos 1967. július 4-én született Szatmárnémetiben. 1985-ben végzett a Művészeti Iskolában festészeti szakon. Tanára Paul Liviu volt. 1987-től a Szatmári Alkotóház tagja, 2001 és 2009 között elnöke volt. A Nagybányai Északi Egyetem festészeti szakán végzett 2011-ben. Tanárai voltak: Nicolae Suciu, Anghel Negrean és Kovács Bertalan. Több alkotótáborban vett részt Romániában és külföldön is. Kiállitott Romániában, Magyarországon, Németországban és Brüsszelben az Európai Parlamentben.

A mostani kiállítás megnyitója március 1-én, 16 00 órakor a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ galériájában lesz a M. Viteazul utca 32. szám alatt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: