2014-02-25 12:09:31• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló március 2-ig

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások, rendezvények és koncertek március 2-ig.

Február 28-tól a Grand Mall Cinemában


The Bag Man - A filmet Marie-Louise Von Franz The Cat című műve inspirálta. A bűnöző Jacknek (John Cusack) a főnöke (Robert De Niro) megbízásából el kell hoznia egy titkozatos táskát egy motelből. Meg is találja, de a kijutás nehéz feladatnak bizonyul. A további szereplők Crispin Glover, Dominic Purcell, Martin Klebba, Sticky Fingaz és Rebecca Da Costa.

Non-stop - Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York és London közti non-stop járaton. Egy átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap: 20 percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy megadott bankszámlára. Egyedül Marks az, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a teljes legénység meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani az káosz uralta helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket: az FBI, az Interpol, és még a Fehér Ház is azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a non-stop járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

Non-stop - jelenet a filmből

A könyvtolvaj (The Book Thief) - Liesel különös fantáziájú, bátor lány - és szüksége is van kivételes képességeire. A II. világháború idején német nevelőszülőkhöz kerül (Geoffrey Rush, Emily Watson). Tőlük tanul meg olvasni, az ő segítségükkel nyílik ki számára egy egészen új világ. Éppen akkor, amikor a valódi világ egyre félelmetesebbé és veszélyesebbé válik számára.

A család egy zsidó kamasz fiút is rejteget: a kislány és Max együtt fedezik fel, milyen ereje van a szavaknak, és milyen fontos segítséget nyújthatnak a kitalált történetek. Segíthetnek olyankor is, amikor már semmi más nem segít.

A könyvtolvaj

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György színtársulat márciusi műsorterve

5-én, szerdán 19 órakor - Fekete Péter - bérletszünet, - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

8-án, szombaton 19 órakor - Fekete Péter - Török István bérlet, - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

9-én, vasárnap 16 órakor - Fekete Péter - Gellért Sándor bérlet, - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

10-én, hétfőn 18 órakor - Fekete Péter - Németh László bérlet, - Városi Színház, nagyterem, Nagybánya

 

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Kiállítás


Kiállítás látható a Szatmár Megyei Múzeum földszinti termében dák szerszámokból, csontból készült eszközökből. További információk itt.

Csütörtök óta új képzőművészeti kiállítás díszíti a polgármesteri hivatal galériájának falait. Ez alkalommal Bihari Beatrix, Buze Corina és Szodoray Parádi Hajnalka alkotásai lettek kiállítva. Bővebb információk itt.

A Szatmár Megyei Múzeumhoz tartozó Képzőművészeti Múzeum emeleti kiállítótermeiben kiállítás tekinthető meg, amelyen az intézmény tulajdonában levő portrékat - szobrokat festményeket és grafikákat - mutatnak be a nagyközönségnek. Részletek itt.

Filharmónia


Csütörtökön, február 27-én 18.30 órai kezdettel kamarazenei koncertre kerül sor a Dinu Lipatti Filharmóniában. Ez alkalommal a Kovács Emőke, Mija Alina, Nagy Anna-Mária és Cantesani Diana alkotta kvartett fog koncertet adni.


Farsangi buli a Züm-Züm Játszóházban



 

Sportesemények


Szombaton 11 órától a Szatmárnémeti Olimpia a csoport utolsó előtti helyén álló Aradi UTA együttesét fogadja.


Revel Klub


Szombat éjszaka újra fergeteges buli lesz a szatmári magyar fiatalok kedvenc szórakozóhelyén, a Revel Klubban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: