2016-05-17 11:52:42• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló május 23-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


Angry Birds - A film (The Angry Birds Movie) - Végre kiderül, miért dühösek a madarak! Hisz eredetileg Madár-szigeten csupa kedves, boldog és a repüléssel nem is kísérletező szárnyas élte világát. A nagyszerű társaságból viszont valahogy mindig kilógott a három jó barát: Piros, aki azért néha kissé ingerült, valamint hű haverjai, Chuck és Bomba. Amikor viszont titokzatos, zöld malacok szállnak partra náluk, ők hárman sejtik meg először, mivel próbálkoznak a vendégek: és az ő dolguk, hogy megállítsák őket.

A Madár-szigeten fészkelő társaság a világ legismertebb sztárcsapata. Naponta két és fél milliárdan játszanak velük. A 100 millió dolláros költségvetésű 3D-s animációs vígjátékban életre kelnek a madarak és az ellenük áskálódó malacok: egy egész estés történetben kap szárnyra a játék, aminek már nagyon régóta filmmé kellett volna válnia!

Anyák napja (Mother's Day) - Mi a közös a lobbanékony Sandyben (Jennifer Aniston), a káprázatos ékszereket reklámozó Mirandában (Julia Roberts) és a férjét odaadóan szerető Jesse-ben (Kate Hudson)? Mindhárman édesanyák, és bár a mindennapjaikban egészen más örömökkel és kihívásokkal néznek szembe, anyák napján valamennyien megtapasztalják, mit is jelent édesanyának lenni.

Sandy (Jennifer Aniston) nemrégiben vált el férjétől, a jóképű Henrytől (Timothy Olyphant), és kénytelen megemészteni, hogy az exe egy nála fiatalabb, csinos nőt vett el feleségül. Az új asszony jelenléte nem csupán hiúságában, de anyai érzéseiben is sérti Sandyt. Eszeveszett versengésbe kezd vetélytársával, amíg egy nehéz helyzet rá nem ébreszti, hogy válás ide vagy oda, továbbra is ő a család összetartó ereje.

Mirandával (Julia Roberts) látszólag kesztyűs kézzel bánt az élet, ezer wattos mosolyával amerikaiak millióit csábítja ékszervásárlásra, azonban nagy árat fizetett a karrierjéért. Anyák napja közeledtével senkije sincs, akivel ünnepelhetne, csak lökött ügynöke, Lance (Hector Elizondo). Ám ekkor feltűnik a lánya, akit Miranda még tizenévesen örökbe adott, és akinek minden vágya, hogy végre megismerje vér szerinti édesanyját.Jesse (Kate Hudson) egy indiai származású férfihoz ment feleségül (Aasif Mandvi), és úgy szégyelli előtte rasszista anyját, Flót, hogy inkább azt hazudja férjének, Russellnek, hogy már nem él. Így aztán amikor Jesse szülei úgy döntenek, hogy meglepik őt és leszbikus testvérét, Gabit anyák napján, Jessenek minden rafinériájára szüksége van, hogy elkerülje a nagy összecsapást.
Az erősebbik nemet Bradley (Jason Sudekis) képviseli, aki szomorúan készül az ünnepre, ez lesz ugyanis az első anyák napja gyermekei anyja nélkül. Még nincs egy éve, hogy özvegyen maradt két lányával, akik miatt olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a tamponvásárlás és a kamaszkorú hódolók szemmel tartása. És ha ez még nem lenne elég, a környék anyukái is fenik rá a fogukat, miközben ő másra sem vágyik, mint egy kis magányra.

Tudo - 2016-os román thriller.

Színház


A Harag György Társulat májusi műsorterve:

18-án, szerdán, 18:00 órakor - KLAMM HÁBORÚJA - Szatmárnémeti Északi Színház, Ács Alajos Játékszín - bérletszünet

19-én, csütörtökön, 17:00 órakor - TÓTÉK - Szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem - Kölcsey Ferenc-bérlet

21-én, szombaton, 19:00 órakor - TÓTÉK - Szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem - Török István-bérlet

22-én, vasárnap, 11:00 órakor - NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ - Szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem - Móra Ferenc-bérlet

25-én, szerdán, 20:00 órakor - VILMOS ÉS KORMOS - bábszínház felnőtteknek - bemutató - MusiC'at Caffe & Pub

27-én, pénteken, 18:00 órakor - RONCSDERBY - Szatmárnémeti Északi Színház, Ács Alajos Játékszín - bérletszünet

31-én, kedden, 18:00 órakor - CSALAFINTA HOZOMÁNY - bemutató - Városi Színház, Nagykároly, nagyterem - bérletszünet

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Filharmónia


Május 19-én, csütörtökön 18.30-tól a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében szimfonikus koncertet tartanak. A zenekart Stefan Novak fogja vezényelni, szólistaként közreműködik Alexei Nabioulin zongoraművésznő. Szólót fog játszani továbbá Danil Raceu hegedűművész és Crina Varga gordonkaművész.


Kiállítás


Május 17-én, kedden nyitotta meg kapuit az idei kaktuszkiállítás, amelyet a szatmárnémeti székhelyű, de országos érdekeltségű Aztékium Kaktuszgyűjtő Egyesület rendez. Részletek itt.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában láthatók Ciulean Alexandru, Erdei Máté, Simon Andrea, Szigeti Camelia és Zilahi-Kató Klára alkotásai.

Csütörtökön, május 19-én 16 órakor nyílik meg Haller Valentina (grafika), Illyés Sándor (festészet) és Rátz Izabella (papercut) képzőművészeti kiállításának a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájába.

A Szatmár Megyei Múzeumban április 26-át 15 órától a neves szatmárnémeti grafikus, pedagógus és helytörténész, Muhi Sándor kiállítása látható. Tárlatának címe: Muhi Sándor. Hiposztázisok - Az értékközvetítő. Részletek itt.


Családi hétvége


Két nap - szombat és vasárnap -, több remek fellépő - többek között Charlie, Szűcs Judit, az Irigy Hónaljmirigy, a Bertici Fivérek vagy a Honey Beast -, egy sor nagyszerű program május utolsó előtti hétvégéjén. Hiábavaló a titkolózás - ez az idei Családi Hétvége és Gyermeknap! Részletek itt.


Pszichológiai előadás


Május 18-án, szerdán a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében tart előadást a neves romániai pszichológus, Gáspár György, a Láthatatlan gyermek című könyv szerzője, Románia jelen pillanatban talán legkeresettebb előadója. A 19 órakor kezdődő esemény témája a szülő és a gyermek kapcsolata. Napjainkban ugyanis a munkahely az esetek túlnyomó többségében megpróbálja elrabolni a szülőt a család, a gyermek mellől. Részletek itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: