2017-05-16 12:35:32• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló május 22-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


Arthur király - A kard legendája (King Arthur: Legend of the Sword) - London mindig is London volt. A kora középkor Londoniumában is olyan fazonok, gengszterek, balekok, maffiózók és áldozatok rótták szűk és zsúfolt utcáit, mint manapság. A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) sem más: ő és bandája a sötét mellékutcákban dolgozik, és nem ijed meg a saját árnyékától. Az ifjú és ambíciózus bandavezér nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben, de amikor egy sziklába döfött kardra talál, megpróbálja magával vinni. És sikerül neki. Az Excalibur ereje alaposabban megváltoztatja az életét, mint eddig az összes környékbeli rendőrfelügyelő. Tagja lesz egy földalatti ellenálló csoportnak, és egy titokzatos bombázó, Guinevere (Astrid Berges-Frisbey) irányítása mellett fokozatosan megérti, milyen varázslat rejtőzik új fegyverében. A kard nélkül semmi esélye, hogy egyesítse népét, és legyőzze a trónbitorló zsarnokot, Vortigernt (Jude Law).

Alien: Covenant - A galaxis egy távoli bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes - egyetlen lakója a szintetikus David (Michael Fassbender), a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

Csápi - Az óceán hőse (Deep) - Csápi, a kalandvágyó kis polip, Evó, a tudálékos horgászhal és Alíz, az izgága makréla, a három jóbarát az óceán legmélyén, egy varázslatos világot rejtő árokban él. Sok-sok évvel azután, hogy az óceánok szintje megemelkedett, és az emberiség elhagyta a Földet, a különleges vízi lények továbbra is gondtalanul lubickolnak az oltalmat adó végtelen mélységben. Ám egy nap egy váratlan baleset szétrombolja a védelmet nyújtó otthonukat, és a közösség őrzője, a hatalmas Kraken egy fontos küldetéssel bízza meg a kis polipot.

Csápi, barátaival karöltve nekivág az ismeretlen óceánnak, hogy új hazát keressen mindannyiuk számára. Az elszánt herkentyű csapatra tengernyi kaland és móka vár, miközben rémisztő ellenségekre és kedves barátokra is szert tesznek. A kissé vérszomjas murénával, Maurával kiegészülve olyan helyekre is eljutnak, mint a víz borította New York, a híres-nevezetes Titanic roncsok vagy a jeges sarkvidék. De vajon sikerül megmenteniük az óceánt, hogy az újra a világ legbulisabb helye legyen?


Színház


A Harag György Társulat májusi műsorterve

17-én, szerdán, 17:00 órakor A DZSUNGEL KÖNYVE - bemutató előadás - Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem - Sepsy Károly-bérlet
20-án, szombaton, 14:00 órakor A DZSUNGEL KÖNYVE - Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem - Abday Sándor-bérlet
21-én, vasárnap, 10:00 órakor A DZSUNGEL KÖNYVE - Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem - Jakabffy Dezső-bérlet
23-án, kedden, 18:00 órakor MANKA - Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem, színpadi nézőtér - bérletszünet
26-án, pénteken, 15:00 órakor LUDAS MATYI SZATMÁRBAN – Városi Színház, Nagykároly, nagyterem - Krémer Manci-bérlet
27-én, szombaton, 19:00 órakor TERECSKE – Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem – Török István-bérlet
28-án, vasárnap, 16:00 órakor TERECSKE – Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem – Vándor András-bérlet
19:00 órakor TERECSKE – Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem – Nyiredi Piroska-bérlet
30-án, kedden, 17:00 órakor JÖVŐRE, VELED, UGYANITT – Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem – Szabadkai József-bérlet
31-én, szerdán, 17:00 órakor JÖVŐRE, VELED, UGYANITT – Szatmárnémeti Északi Színház, nagyterem – Szabados Árpád-bérlet

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Filharmónia


Május 18-án, csütörtökön 18.30-tól Brahms hangverseny lesz a Dinu Lipatti Filharmóniában. Vezényel Shinya Ozaki, közreműködik Csiky Boldizsár zongoraművész.


Kiállítás


Május 11-én, 16 órakor képzőművészeti kiállítás megnyitójára került sor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában. Kiállítanak: Ardelean Anton, Bakos Károly és Katona Andrea, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai.

Újabb kiállítás nyílt az Art Hack csoport szervezésében. További részletek itt.

Idén május 16. és 21. között rendezi meg hagyományos kaktuszkiállítását a szatmárnémeti székhelyű, de országos érdekeltségű Aztékium Kaktuszgyűjtő Egyesület. Az előző évekhez hasonlóan idén is a Szatmár Megyei Múzeum ad otthont az eseménynek.


Canarro koncert


A Yoda Yoga Fun&Grill Terrace-on május 20-án, szombaton a gipsy jazz egyik legismertebb képviselője, a magyarországi Canarro koncertezik a teraszon! Részletek itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: