2018-05-15 05:47:06• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló május 20-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

 

Mozi


Deadpool 2 - Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család, a barátság és az íz(le)lés fontosságát - s így újra ínyére lesz a kalandozás, sőt még a Világ Legjobb Szeretőjének járó, áhított bögrét is kiérdemli. 

 

Átejtve (Overboard) - Leonardo, az önelégült, gazdag playboy, Mexikó legtehetősebb családjának sarja felveszi a gyermekeit egyedül nevelő Kate-et, a munkásosztály gyöngyét luxusjachtjának takarítására. Röviddel azután, hogy igazságtalanul kirúgja a nőt és még a fizetségét is megtagadja, Leonardo átesik a hajókorláton a heves partizás közepette, majd Oregon partjainál tér magához – emlékezetkieséssel. Kate felbukkan a kórházban, és hogy elégtételt vegyen, elhiteti Leonardóval, hogy ő a férje, s így a férfi – életében először – dolgozni kényszerül. 


 

Színház


Május 15., kedd, 17 órától: Barbárok – Szakszervezetek Művelődási Háza, Szabados Árpád bérlet, a Nagyvárad Táncegyüttes vendégjátéka


Május 16., szerda, 9.30 és 11 órától: Hapci király birodalma – Iparosotthon, Iciri Piciri bérlet


Május 16., szerda, 17 órától: Barbárok – Szakszervezetek Művelődási Háza, Szabadkai József bérlet, a Nagyvárad Táncegyüttes vendégjátéka


Május 17., csütörtök, 19 órától: A dzsungel könyve – Nagykárolyi Városi Színház, Nádai István bérlet


Május 18., péntek, 19 órától: A dzsungel könyve - Nagykárolyi Városi Színház, Bródi István bérlet


 

Koncert


Jótékonysági koncertek a Filharmóniában


Május 15-én, kedden, és május 17-én, csütörtökön délután 18.30 órától különleges alkalomból várják az érdeklődőket a Dinu Lipatti Filharmóniába.


Kedden a magyarországi Liszt Ferenc Kamarazenekar érkezik Szatmárnémetibe, hogy a Filharmónia zenészeivel közösen adjon jótékonysági koncertet a közönségnek. A művészeti vezető személyében Tfirst Pétert, hegedű szólistaként pedig Fátoly Rudolfot, a filharmónia igazgatóját köszönthetjük majd. Műsoron szerepel F. Mendellsohn: h-moll szimfónia no. 10; F. Mendellsohn: d-moll hegedűverseny; A. Dvorak: E-dúr szerenád op. 22.


​Az eseményen befolyt összeget Tasnád városának ajánlják fel, hogy egy jó minőségű zongorát vásárolhassanak a közösségnek. A kezdeményezést támogatja az RMDSZ Szatmárnnémeti Nőszervezete, a Szatmár Megyei Tanács, Szamátnémeti Polgármesteri Hivatal és a Gyöngyszem Egyesület.


Csütörtökön Vasile Blaga Paulin emlékére szerveznek ugyancsak jótékonysági koncertet, melyre jegyeket a Horea utca 6. Szám alatt, az Északi Színház jegypénztárában válthatnak 25 lejért. Ennyi a minimális hozzájárulás az estéhez, de természetesen több felajánlást is tehet bárki, ha szeretne. Érdeklődni a 0261-712-106-os telefonszámon lehet hétköznap reggel 10.00 és délután 17.00 óra között.


A karmester Stefan Novak lesz, fellépnek Luiza Fátyol és Aldo Blaga. A koncertszünetben szatmári művészek festményeit bocsátják majd licitre, köztük Tillinger Stefan és Gergely Csaba alkotásait.  A befolyt összeget a Szatmárnémeti Pszicho-Onkológiai Szövetségnek ajánlják fel.


Támogatók: a Szatmár Megyei Tanács és a Szamátnémeti Polgármesteri Hivatal.

 


Kiállítás


Kaktuszkiállítás


A nagyközönség számára az idei kaktuszkiállítás május 15-én nyitja meg kapuit, amelyet a szatmárnémeti székhelyű, de országos érdekeltségű Aztékium Kaktuszgyűjtő Egyesület szervez.


A rendezvénynek a Szatmár Megyei Múzeum előcsarnoka ad helyet. Számos tövises csodát csodálhatnak meg a látogatók, amelyeket nagybányai, nagyváradi, brassói, temesvári, máramarosszigeti, kolozsvári és természetesen szatmári gyűjtők állítanak ki. Emellett a kiállítók között a debreceni Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság, valamint a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületét is megtalálhatjuk.


Folytatva a tavalyi hagyományt, idén második alkalommal rendezik meg a Legszebb Kaktusz Versenyét, ennek során az egyesületi tagok benevezhetnek egy növényt a megmérettetésre, amelyek közül a látogatók szavazatai döntik majd el, melyik a legszebb tövises. A szavazatok összeszámolására a múzeumok éjszakáján, azaz május 19-én, szombaton kerül majd sok, s ekkor hirdetnek győztest is.


Ugyancsak ezen a napon különleges program is várja a látogatókat: kaktuszültetési bemutatóra kerül sok. Ennek során az érdeklődők nemcsak megnézhetik és megtanulhatják hogyan kell szakszerűen a tövises növényeket elülteni, de ki is próbálhatják ott helyben. Az elültetett kaktuszt pedig hazavihetik. Az expó naponta 10 és 17 óra között tart nyitva. A kiállítás május 20-ig várja a látogatókat. A belépés ezúttal is ingyenes. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 


Kulturális program


Dsida–Páskándi–Jakabffy-napok


2018. május 16 és 18-a között a Dsida - Páskándi – Jakabffy Napok keretében emlékeznek meg a 85 esztendeje született Páskándi Gézáról, a 80 éve elhunyt Dsida Jenőről, valamint az 55 esztendővel ezelőtt meghalt Jakabffy Elemérről. Részletes programleírást az alábbi linkre kattintva találnak a Szatmár.ro oldalán. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: