2016-05-31 13:55:59• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló június 6-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


Alice Tükörországban (Alice in Wonderland: Through the Looking Glass) - A Disney Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost. Alice Kingsleigh az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével visszatér Csodaországban megismert barátaihoz, a Fehér nyúlhoz, a Bölcselőhöz, a Cheshire macskához és persze a bolond Kalaposhoz, aki azonban, mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, amely magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, a lány számos barátjával és ellenségével találkozik, miközben veszedelmes küldetésének próbál a végére járni és megmenteni a Kalapost.

Rendes fickók (The Nice Guys) - Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény (Jackson Healy - Russell Crowe), a másik meg a világ leggázabb detektívje (Holland March - Ryan Gosling), de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jó nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő (Kim Basinger) kérésére annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...


Színház


A Harag György Társulat májusi műsorterve:

31-én, kedden, 18:00 órakor - CSALAFINTA HOZOMÁNY - bemutató - Városi Színház, Nagykároly, nagyterem - bérletszünet

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Filharmónia


Csütörtökön, június 2-án két remek zenész lép fel 18.30-tól a Dinu Lipatti Filharmóniában: Daniel Raceu hegedűművész és Balaskó Balázs zongoraművész. A koncert programjában mások mellett Brahms, J.S. Bach, L. van Beethoven, P. de Sarasate, M. Chiriac, Fr. Kreisler, E. Ysaÿe, S. Rachmaninov, P.I. Csajkovszkij művei lesznek hallhatók.


Kiállítás


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában kolozsvári képzőművészek alkotásai láthatók. A kiállítók: Mihaela Barbos, Bokor Ernest, Maria Cristea, Manole Ciui, Eva Dolha, Ionel Federica, Mihail Gagea, Maria Muresan, Rodica Mileas, Octavian Popescu, Dorina Pop, Sofia Petrus, Laura Potop, Luminita Rusu, Monica Romanca, Tudor Schimbischi, Soos Emese, Simion Margit, Vana Cornel, Cornelia Vidrascu, Varga Stela.

Csütörtökön, május 19-én 16 órakor nyílt meg Haller Valentina (grafika), Illyés Sándor (festészet) és Rátz Izabella (papercut) képzőművészeti kiállítása a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában.

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-házban az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum képzőművészet és építészet szakos diákjainak a kiállítása látható.


Republic-koncert


Tizenöt év után újra a Refomátus Gimnázium udvarán lép fel a Republic. A jubileumot június 2-án, egy újabb koncerttel ünnepelhetjük. A buli este 8 órakor kezdődik. A belépés ingyenes. Minden bulizni vágyót szeretettel vár az Identitas Alapítvány, a koncert szervezője. Részletek itt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: