2017-05-31 09:47:51• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló június 5-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában június 2-tól


Wonder Woman - Nem hívták mindig Wonder Womannek. Valaha ő volt Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnője, aki egy távoli, titkos szigeten, csupa nő között élt. Uralkodónak nevelték, legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai.
Míg meg nem látta az első férfit. Egy pilóta (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél a páncélba öltözött nőknek, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy ő véget tudna vetni a vérengzésnek, a lábadozó pilótával együtt elhagyja az otthonát, és beleveti magát a harcba.
Csak a küzdelem közben érti meg, mibe keveredett, de akkor már nincs visszaút. Véget akar vetni minden háborúnak, és közben rácsodálkozik saját, emberfeletti erejére... és megsejti, hogy mi a végzete...

Baywatch - A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti. Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik.Filharmónia


Csütörtökön, június 1-jén 18.30-tól szimfonikus hangversenyt tartanak a filharmóniában. Vezényel: Stefan Novak, közreműködik Razvan Anemtoaei hegedűművész.


Kiállítás


Május 11-én, 16 órakor képzőművészeti kiállítás megnyitójára került sor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában. Kiállítanak: Ardelean Anton, Bakos Károly és Katona Andrea, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai.

Május 25-én, 16 órakor festménykiállítás nyílt a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. Kiállít: Belánszky-Demkó Beáta (Sóskút – Magyarország), a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja.


Gyermeknapi programok


Június 1-jén a Kossuth-kertben már reggel 10 órakor megkezdődik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ által szervezett gyermeknap. 10 órától lép fel Ella Bella, majd lesznek különböző ügyességi játékok Ovidiu Matioc szervezésében, majd a 15 óráig tartó programban színpadra lép Lulu a Caravana Anima-ból, az Octavian Goga Általános Iskola mazsorettjei, az Inedit Csillagocskák, lesz tánc, valamint könnyű- és népzene is.

Június 2-án 12 órakor szintén a Kossuth-kertben lép fel a magyarországi Veronaki zenekar a Libabál Koncerttel. A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronikának, az együttes frontemberének a nagymamája. Veronika a könyvben szereplő nagyszerű írásokat dalokká varázsolta. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága.

Június 1-jén a Szatmárnémeti Shopping Plaza negyedik emeletén 17 órától az Ella Bella fog fellépni, majd 17.30-tól a Caravana Anima tagjai szórakoztatják a gyerkőcöket. A román nyelvű programokat pedig 18 órától a magyarországi Alma Együttes koncertje követi – szólni fog természetesen a Ma van a szülinapom, a Szuperkukák, a Nád a házam teteje és a többi sláger. A napot 19.20-tól a Royal Team zenekar koncertje zárja.

Szintén június elsején az Aquastarban rengeteg meglepetéssel és ügyességi versennyel várják a gyermekeket.

 

Jeles Piros Pünkösd Napján


A Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ idén is megszervezi az immár hetedik Jeles Piros Pünkösd Napján című néptáncgálát, június 2-án, 16 órától a Kossuth-kertben. Részletek itt.


Családi hétvége


XII. CSALÁDI HÉTVÉGE és GYERMEKNAP a Kossuth-kertben

Június 3, szombat

Az Ady Endre Társaság szervezésében:

9.00 – 15.00 Tavaszkirálynő és májuskirály választás (vetélkedők)

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében:

10.00-21.00: Kézműves kiállítás és vásár

12.00-19.00: Aranykapu Népi Játszókert –  helyszín: Aranykapu Sziget

12.00-17.00: Gyerekek kézműves vására  –  helyszín: Aranykapu Sziget

12.00-18.00: Kézműves Mesterségek bemutatója  – helyszín: a Partiumi Mesterségek Utcája kézműves kiállítás és vásár mellett

12.00-20.00: Nagymamáink konyhaművészete: Szatmári ízek a szatmári konyhákban: a Bogdándi Hagyományőrzők csapata, a Sárközújlaki Református Nőszövetség, a Mezőpetri és a Kálmándi Nőszövetség tagjai

A Borókagyökér Egyesület szervezésében:

11.00-20.00: Kézműves Kiállítás és vásár

11.00-20.00: Alkossunk -Borókás kézműves műhelyek  nem csak gyerekeknek. 

10.00-20.00: Játsszunk együtt -népi gyerekjátékok piciknek és nagyoknak

Nagyszínpad

15.30 – Tavaszkirálynő és májuskirály választás eredményhirdetése

16.30 – Urunk László! Téged áldunk! A Felvidéki Rockszínház előadása. Az Ady Endre Társaság szervezésében. Az előadásra a Szent László történelmi év keretén belül kerül sor.

18.00 – Zoltán Erika koncert

19.00 – Aradszky László koncert (HU)

20.00 – Pa-Dö-Dö koncert(HU)

22.00 – Electro swing party. Hangulatfelelős: Pumi, a Harag György Társulat színművésze.

21.45 – Juventus Torino – Real Madrid. Az UEFA Bajnokok Ligája Döntőjének kivetítése. Helyszín: Zöld Házzal szemben.

Állandó programok:

Kézműves vásár és mesterségbemutató, Könyvutca, Borsziget, Gyermekprogramok, Bábszínház, Gyermekutca, Sakk verseny, Aikido bemutató

Zöld Ház, előcsarnok

A Református Gimnázium Tagóvodája  Édesanyám címmel rajzversenyt szervezett. A jelentkezők  különböző technikával készült alkotásokkal pályáztak. A kiállított művek megtekinthetők a rendezvény ideje alatt.

Zöld Ház, konferenciaterem

11.00  - A Gutenberg Kiadó gyermekkönyvei Kürti Andrea illusztrációival. Könyvbemutató és beszélgetés az illusztrátorral: a Királylány a lángpalotában- Erdélyi szász népmesék, című mesekönyvről. A Románia Legszebb Könyvei (Cele mai frumoase cărți din România) verseny a Romániában kiadott kötetek művészi értékét, dimenzióját felmérő, 2012 óta évente megrendezett rangos könyves mustra. A Királylány a lángpalotában – Erdélyi szász népmesék című mesekönyv a legszebb könyvillusztrációnak járó díjat kapta 2016-ban.

Az RMDSZ Barátság Klub programjai: bográcsos főzés, fánk sütés, csigatészta készítése, horgolás.

Június 4, vasárnap

10.15 – Felvonulás a Szatmárnémeti Északi Színház elől a Kossuth-kertig, a 10-es Iskola Mazsorett Csoportja és az 501-es légió (Star Wars jelmezesek) kíséretében

11.00 – Kispárna mesezenekar gyermek koncertje

12.00 – Gyermek ki mit tud?

13.00 – A Kóró és a kismadár. A budapesti Magyar Népmese Színház előadása

14.00 – Országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályosok díjazása. Szervező és támogató a Szatmárnémeti RMDSZ nőszervezete

17.00 – Csordás Tibor(Fiesta) koncert (HU)

18.00 – Roy és Ádám koncert (HU)

20.00 – Kelemen Kabátban koncert (HU)

21.30 – Royal Team koncert

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében:

10.00-21.00: Kézműves kiállítás és vásár

10.00-20.00: Nagymamáink konyhaművészete. Szatmári ízek, szatmári konyhák: Bogdándi Hagyományőrzők csapata, Sárközújlaki Református Nőszövetség, Mezőpetri és Kálmándi nőszövetség tagjai.

11.00-19.00: Mesefotó Stúdió. Oana Tarța szervezésében.

12.00-17.00: "Nyitva van az Aranykapu... – Hagyományos kézműves mesterségek oktatása gyerekeknek"

12.00-19.00: Aranykapu Népi Játszókert – helyszín: Aranykapu Sziget

12.00-18.00: Gyerekek kézműves vására  – helyszín: Aranykapu Sziget

A Borókagyökér Egyesület szervezésében:

11.00-20.00: Alkossunk -Borókás kézműves műhelyek  nem csak gyerekeknek. 

10.00-20.00: Játszunk együtt -népi gyerekjátékok piciknek és nagyoknak

Állandó programok:

Kézműves vásár és mesterségbemutató, Könyvutca, Borsziget, Gyermekprogramok, Bábszínház, Kutyakiképző egyesület programjai, Gyermekutca, Sakk verseny, Aikido bemutató

Az 501-es Légió – profi Star Wars jelmezesek programja, gyermekeknek szánt átmozgató rohamosztagos-kiképzéssel, fotózkodási lehetőséggel.

Szervezők:

Szatmárnémeti RMDSZ, Ady Endre Társaság, Identitas Alapítvány, MIK, Aranykapu Kulturális Egyesület, Borókagyökér Egyesület, Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete

A rendezvény támogatói: Szerencsejáték Service Nonprofit Kft, Szatmárnémeti Város Tanácsa, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Csiki Sör, Erlux Kft, Yoda Service Kft, Promocraft Yellow Kft, Neptun Company Kft, Barta Ati Kft, Polip Kft, Erdholz, Szatmári Egyházmegyei Caritas, Zolihusi Kft.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: