2014-07-14 18:34:17• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló július 21-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Július 17-18-tól a Grand Mall Cinemában


Szexvideó (Sex Tape) - Mi tesz jót egy házasságnak? A sokféle lehetséges válasz közül e film hősei arra szavaznak, hogy a legjobb egy éjszakára megszabadulni a gyerekektől, és csinálni egy házi videófilmet. Mármint: szexfilmet. Csak saját használatra, csak az unalmas hétköznapok leküzdése céljából.

Ám a kalandos kedvű pár (Cameron Diaz, Jason Segel) másnap reggel arra ébred, hogy titkos videokazettájuk eltűnt. Rettentően megrémülnek: attól félnek, hogy a felvétel rossz kezekbe került és onnan egyenesen a netre juthat, akkor pedig nekik végük. Őrült, kétségbeesett, a lehetetlentől sem visszariadó hajsza veszi kezdetét, mely a legváratlanabb helyszínekre (többek között egy pornószakember (Jack Black) nagyvállalatának központjába) is elvezeti őket.

A szexvideóknak mindig ugyanaz a vége. A vígjátékok azonban szolgálhatnak néhány nagy meglepetéssel.

Repcsik: A mentőalakulat (Planes: Fire & Rescue) - Rozsdás, az egyszerű kisvárosi permetezőgépből lett repülőbajnok visszatér, hogy új szerepben próbálja ki magát a Disney legújabb, nagy fordulatszámon pörgő animációs kalandfilmjében. Miután kiderül, hogy motorjában elöregedett az egyik alkatrész, veszélybe kerül a versenyzői karrierje. Egy kisebb baleset után pedig ráébred, hogy új tapasztalatokat kell szereznie, ezért, légimentőnek áll. Rozsdást a veterán mentőhelikopter, Penge erdőőr veszi a "szárnyai alá", hogy légitűzoltót faragjon belőle.

Ebben segítségére vannak a csapattársak: Rigó, a romantikus lelkű oltógép, a komor és bölcs Szélvihar, valamint a mindig serény, bulldózerekből és markológépekből álló Lánglovagok oltóbrigád.

Rozsdásnak azonban hamar rá kell jönnie, hogy a versenyzés csillogó világa után a tűzoltók életében jóval kevesebb szerep jut a rivaldafénynek és sokkal több a kemény, sokszor önfeláldozó munkának. Frissen szerzett tudására pedig nagy szüksége lesz, amikor a Dugattyúcsúcs Nemzeti Park lángba borul, ráadásul pont akkor, amikor egy fontos vendégekkel zsúfolt estély veszi kezdetét a közeli szállodában.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Kiállítás


A Képzőművészeti Múzeumban június 17-én kiállítás nyílt és előreláthatóan három hétig tart nyitva a magyarországon élő, de szatmári gyökerekkel rendelkező Makó András festőművész alkotásaiból nyílt tárlat.

Újabb közös tárlattal jelentkeznek a Gergely Csaba által vezetett szatmári képzőművész-egyesület tagjai. A június 5-én Nyári Szalon címmel megnyitott tárlat helyszíne a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériája, itt láthatók július 2-ig az alkotóművészet különböző ágaihoz tartozó művek. Láthatunk szobrokat, fafaragványokat és grafikai alkotásokat is. További információk itt.

Május 29-én a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képzőművészeti galériájában újabb kiállítást nyitottak meg. Ez alkalommal Tent Aurel alkotásai tekinthetők meg. Részletek itt.

A Képzőművészeti Múzeum első emeleti kiállítótermében etnofotó-kiállítás látható - a fényképészek a Bükkalja húsvéti néphagyományait, az ünnepre való készülődést örökítették meg. További információk.


Emlékezés Markovits Rodionra


Markovits Rodion születésének 130. évfordulójára emlékeznek július 17-én, csütörtökön Kisgércén és Szatmárnémetiben. Részletek itt.


Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is fergeteges bulit tartanak a Revelben. Szombat este irány a szatmári magyar fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: