2014-07-09 12:51:20• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló július 14-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Július 11-től a Grand Mall Cinemában


A majmok bolygója - Forradalom (Dawn of the Planet of the Apes) - A majmok az urak. Ők az erősebbek, okosabbak, jobban alkalmazkodók. Tíz évvel az első, szuperintelligens emberszabásúak megjelenése után, övék a világ, és Caesar a vezetőjük.

Az emberiség mégsem pusztult ki teljesen. Kisebb túlélő csoportjaik bizonytalan, átmeneti békét kötöttek az uralkodó fajjal.
Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat. A béke átmeneti. Előbb-utóbb ki fog törni a csata, amely vagy az embereket vagy a majmokat örökre elsöpri a föld színéről.

A majmok bolygója - Forradalom

Flörti dancing (Cuban Fury) - 1987. A 13 éves Bruce Garett ég a vágytól, hogy megmutathassa a világnak tánctudását az Országos Serdülő Salsa Bajnokságon. Vágya azonban egy végzetes éjszakát követően szertefoszlik, önbizalma meggyengül és ezzel élete eltávolodik a tánc világától.

Huszonöt évvel később, az álmaitól megfosztott Bruce (Nick Frost) jó pár kilót felszedve, magányosan és elszigetelten él. Egy nap új főnököt kap: a bájos és vicces Juliát (Rashida Jones). A nő megjelenésével Bruce rádöbben, hogy ideje önvizsgálatot tartania, és ugyan tudja, hogy nincs esélye Juliánál, mégis késztetést érez arra, hogy összeszedje magát és változtasson unalmas életvitelén.

Flörti dancing

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Kiállítás


A Képzőművészeti Múzeumban június 17-én kiállítás nyílt és előreláthatóan három hétig tart nyitva a magyarországon élő, de szatmári gyökerekkel rendelkező Makó András festőművész alkotásaiból nyílt tárlat.

Újabb közös tárlattal jelentkeznek a Gergely Csaba által vezetett szatmári képzőművész-egyesület tagjai. A június 5-én Nyári Szalon címmel megnyitott tárlat helyszíne a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériája, itt láthatók július 2-ig az alkotóművészet különböző ágaihoz tartozó művek. Láthatunk szobrokat, fafaragványokat és grafikai alkotásokat is. További információk itt.

Május 29-én a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képzőművészeti galériájában újabb kiállítást nyitottak meg. Ez alkalommal Tent Aurel alkotásai tekinthetők meg. Részletek itt.

A Képzőművészeti Múzeum első emeleti kiállítótermében etnofotó-kiállítás látható - a fényképészek a Bükkalja húsvéti néphagyományait, az ünnepre való készülődést örökítették meg. További információk.


Véndiáktalálkozó július 11-12-én


Idén is július második hétvégéjén tartják a Véndiáktalálkozót. A program megtekintéséhez ide kattintson kérem!


Rockkoncert a G. M. Zamfirescu Művelődési Központban


Július 11-én 21 órai kezdettel koncertet tartanak a művelődési központ székhelyén. A rockkoncerten zenélni fog a szatmárnémeti Order és a DØTS zenekar, valamint színpadra lép a Satans Mineons nevet viselő nottinghami punk-rock zenekar. Egy belépőjegy ára 10 lej.


Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is fergeteges bulit tartanak a Revelben. Szombat este irány a szatmári magyar fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: