2014-12-30 15:46:11• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló január 5-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Színház


A Harag György Színtársulat decemberi műsorterve

30-án, kedden 19:00 órakor - Én és a kisöcsém - bemutató - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem

31-én, szerdán 18:00 órakor - Én és a kisöcsém - szilveszteri díszelőadás - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem


Január 2-től a Grand Mall Cinemában


Vadregény (Into the Woods) - A Vadregény több ismert mese modernizált "remixe", amelyben számos történetszál keveredik a különféle szereplők kívánságainak és kalandjainak eredményével. Ez a humoros, szívmelengető musical olyan mesehősök történetét eleveníti fel, mint Hamupipőke (Anna Kendrick), Piroska (Lilla Crawford), Babszem Jankó (Daniel Huttlestone) és Aranyhaj (Mackenzie Mauzy) - mindezt egy pék (James Corden) és felesége (Emily Blunt) élete foglalja keretbe. Miután mindketten arra vágynak, hogy családot alapítsanak, találkoznak a titokzatos boszorkánnyal (Meryl Streep), aki átkot szór a fejükre. Hogy megtörjék az átkot, kalandos útra indulnak a sötét titkokat rejtő közeli erdőbe.

Into the woods

A hetedik fiú (The Seventh Son) - Egy régmúlt korban gonosz erő készül elszabadulni, mely újra felszítja a háborúságot az emberiség és a természetfeletti erők között. Gregory Mester egy lovag, aki századokkal ezelőtt foglyul ejtette a gonosz erőkkel bíró boszorkányt, Malkin Anyát. Azonban a boszorkány megszökött, és most bosszút forral. Malkin Anya összehívja a követőit minden inkarnációjából, és szörnyű haragját a gyanútlan világra akarja zúdítani. Csak egy valaki állhat az útjába: Gregory Mester. Gregory szemtől szembe kerül a gonosszal, melynek eljövetelétől mindig is rettegett. A következő teliholdig meg kell tennie azt, ami általában évekig tart: be kell tanítania új tanítványát, Tom Wardot, hogy legyőzhesse a semmihez sem fogható sötét mágiát. Az emberiség utolsó reménye a hetedik fiú hetedik fia.

A hetedik fiú

Asterix - Az istenek otthona (Astérix: Le domaine des dieux) - Az időszámítás csak ötven év múlva kezdődik, de a rómaiak már rég elfoglalták egész Galliát. Az egészet? Nem! Egyetlen falu lakói ellenállnak a hatalmas sereggel érkező hódítóknak, és mindenkit, aki egy kicsit is rómainak tűnik, messzire kergetnek. Julius Caesar már nagyon unja ezt a helyzetet, és úgy dönt, taktikát változtat. Ha erővel nem megy, más módon hajtja rabigába a verhetetlennek tűnő gallokat: a civilizáció örömeivel. A falu közelében építkezés kezdődik: a földből kinövő Istenek otthona minden luxussal, kényelemmel és kényeztetéssel felszerelt, csili-vili új hazát ígér - ennek pedig jóval nehezebb ellenállni, mint a kardoknak meg pofonoknak. Kivéve, ha agyas és izmos hőseink, Asterix és Obelix előrukkol valami ravasz tervvel, mely keresztülhúzza a cézár számításait.

Asterix - Az istenek otthona

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

A Grand Mallban csütörtökön két teljes árú jegy mellé egy adag popcornt kapsz ajándékba! Minden hétfőn, ha egy teljes árú jegyet veszel, egy jegyet ajándékba kapsz.

Kiállítás


Leonte Gabriella grafikáit láthatjuk az Art Caffében. A tárlatról bővebben itt olvashatsz.

A Nomanid Productions által szervezett Pho-T0ne fotókiállítás-sorozat újabb tárlatát nyitották meg Miracles of Iceland címmel az Old Place Pubban. Mihály Zoltán szatmári fotós csodálatos tájképeivel ismerkedhetünk meg ebben, amelyek - mint azt a cím is mutatja - Izland varázslatos vidékeit mutatják be. Részletek itt.

December 9-én nyílt meg Szodoray Parádi Hajnalka kiállítása a Képzőművészeti Múzeumban. Az elsősorban szobrászként ismert művész a tárlatban a szobrok mellett grafikáit és festményeit is a nagyközönség elé tárja. Részletek itt.

RMDSZ szilveszetri bál


A hagyományokhoz hűen az RMDSZ városi szervezete idén is megrendezi szilveszteri bálját - tájékoztatta hírportálunkat Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke, a bál szervezője. Részletek itt.


Koccintás Petőfi Sándor születésnapján


Január 1-jén a 16 órakor az István téri parkban található Petőfi Sándor szobornál tartanak megemlékezést a forradalmár-költő születésnapján.


Kóruskoncert


Január 4-én 19 órakor a szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyházban tart újévi koncertet a Joyful kórus! A belépés természetesen díjtalan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: