2015-01-20 11:44:42• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló január 26-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Január 23-tól Grand Mall Cinemában


Hős6os (Big Hero 6) - A Hős6os-ban minden megvan, amit a nézők elvárnak a Walt Disney Animation Studios nevével fémjelzett kedves és humoros animációs alkotástól. Az akciódús kaland a robotok építésével foglalkozó, zseniális Hiro Hamada körül forog, aki barátai segítségével megtanulja kiaknázni brilláns agyának minden egyes tekervényét. Ebben segítségére van testvére, a szintén lángész Tadashi, az adrenalintól csöpögő kalandok megszállottja Go Go Tamago, a mindig rendkívül precíz Wasabi No-Ginger, a kémiazseni Honey Lemon és Fred, a rajongó. Amikor egy váratlan fordulat miatt egy veszedelmes összeesküvés közepén találják magukat - amely San Fransokyo gigantikus városát fenyegeti - Hiro legközelebbi bizalmasához, egy Baymax nevű robothoz fordul, csapatából pedig modern kütyükkel felszerelt hősöket farag, hogy képesek legyenek felderíteni a rejtélyes szervezkedést.

Hős6os

Rendíthetetlen (Unbroken) - Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis "Louie" Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon. Louie két társával együtt túléli egy repülőgép lezuhanását a második világháborúban, és 47 napig hánykolódnak egy tutajon, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek.

Rendíthetetlen

Mortdecai - Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Tommy Mortdecai (Johnny Depp), a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az marad, aki volt.
Ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb szüksége van különleges képességeire. A tudomására jut, hogy egy lopott festmény hátoldalára jegyezték fel annak idején a titkos kódot, melynek segítségével hozzá lehet jutni a nácik elrabolt kincseihez.
Elképesztő kalandokba keveredik - de ő természetesen arcrezzenés nélkül veti bele magát a legnagyobb őrületbe is.

Mortdecai

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


20-án, kedden 10:00 órakor - Cseresznyevirág - bábelőadás - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

11:30 órakor - Cseresznyevirág - bábelőadás - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

21-én, szerdán 18:00 órakor - Én és a kisöcsém - Harag György bérlet - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem

10:00 órakor - Cseresznyevirág - bábelőadás - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

23-án, pénteken 19:00 órakor - Én és a kisöcsém - Dsida Jenő bérlet - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem

24-én, szombaton 19:00 órakor - Én és a kisöcsém - Diószeghy Iván bérlet - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem

31-én, szombaton 19:00 órakor Koldusopera - Török István bérlet - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem


Egycsillagú égbolt - A Magyar Kultúra Hete


A Magyar Kultúra Hetének műsorán január 20-án a Harag György színtársulat művészének, Bogár Barbarának az előadása szerepel. Parti Nagy Lajos Ibusár című darabját az Ács Alajos Játékszínben láthatja a közönség 18 órától.

Január 21-én, szerdán a diákszínjátszóké lesz a színpad a PADIF-gálán, a díjnyertes diákszínjátszók seregszemléjén. A déli 12 órakor kezdődő rendezvény helyszíne a Szakszervezetek Művelődési Házának kisterme lesz. Ez alkalommal a szilágycsehi, a szilágykrasznai gyerekek, az Avram Iancu Általános Iskola és az Emil Palade Élelmiszeripari Líceum diákjai lépnek majd fel.

Kriterion könyvdélutánt tartanak január 22-én, a Magyar kultúra napján 17 órától a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe Kihelyezett Tagozatának földszinti könyvtártermében. Ennek keretében mutatják be mások mellett Végh Balázs Béla 101 vers Szatmárról című könyvét. Szintén 22-én, 18 órától nézhetjük meg a Harag György Színtársulat művészének, Kovács Nikolettnek a Salak és sugár című előadását. Ennek alapja Márai Sándor: Az Igazi című regénye.

Január 23-án, pénteken valószínűleg az idei rendezvénysorozat legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadására kerül sor: a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében a 45 éves Kaláka zenekar fog koncertezni. Ezt megelőzően a filharmónia előterében nyílik meg az Aranykapu Kulturális Egyesület farsangi kézműves kiállítása.

A Kaláka zenekar tagjai verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja. Tagjai: Becze Gábor (nagybőgő, gitár), Gryllus Dániel (furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, charango, koboz, doromb) és Radványi Balázs (mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba).

Január 23 és 24-én, azaz pénteken és szombaton rendezik meg a Kölcsey Ferenc Szavalóversenyt a költőről elnevezett főgimnáziumban. Az A és B korcsoport tagjai pénteken 14 órától, a C és D korcsoportban versenyzők pedig szombaton 10 órától szavalnak. Magyarország több településéről - Budapestről, Nyíregyházáról és Vásárosnaményból - is többen jelezték már részvételi szándékukat, de várják a szatmári szavalók jelentkezését is - árulta el Pataki Enikő, a megmérettetés szervezője. A szavalóversenyről szóló felhívás itt olvasható.

Január 24-én 17 órától Bálint Márta színművésznő tart Székely János estet az Ács Alajos Játékszínben - ezzel a rendezvénnyel ér majd véget az idei Egycsillagú Égbolt - A Magyar Kultúra Hete.


Kiállítás


A Képzőművészeti Múzeumban a Romániai Képzőművészek egyesületének szatmári fiókszervezete által szervezett közös tárlat tekinthető meg. A tárlatban mások mellett Abkovits Róbert, Király Gabriella, Lázin Csaba, Lepedus Ildikó, Muhi Sándor, Nyíri Angéla, Nyíri Zoltán és Szemák Zsuzsa alkotásai láthatók.

Kortárs olasz képzőművész, Antonio del Donno kiállításával veszi kezdetét a kiállítások sora a Szatmár Megyei Múzeumban. Az idei év első kiállítója igen neves alkotó, akinek tárlata nagy sikert aratott már a nagybányai és a nagyváradi közönség körében. A kiállítás megnyitójára január 8-án, 15 órai kezdettel kerül sor a Szatmár Megyei Múzeum Árpád (Vasile Lucaciu) utcai épületében.


Éjszakai fürdőzés az Aquastarban


Az éjszakai fürdőzés szerelmesei újra örülhetnek: a régió kedvenc élményfürdőjének kapui január 24-én újra kinyitnak 22.30-kor, hogy a vendégek egy igazán hangulatos, stresszoldó rendezvényen áztathassák vagy éppen szaunázhassák ki magukból az elmúlt hetekben felgyűlt stresszt és fáradtságot. Részletek itt.

Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is remek buli lesz a Revelben! Ha unod magad vagy csak ismerkedni szeretnél, ne késlekedj! Szombaton irány a szatmári és környékbéli fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye, a Revel klub!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: