2015-01-27 15:52:03• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló február 2-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Január 30-tól Grand Mall Cinemában


Kódjátszma (The Imitation Game): A második világháború egyik legnagyobb hatású, mégis talán legkevésbé ismert hőse a tragikus sorsú Alan Turing, aki nélkül ma lehet, hogy egészen máshogy nézne ki Európa és a világ térképe. A zseniális matematikus 1912-ben született, napjainkban pedig a modern számítógép-tudomány egyik atyjaként tisztelik. A második világháború alatt a brit Bletchley Parkban működő kódtörő központ munkatársaként dolgozott és kulcsszerepe volt a német Enigma nevű titkosító gépek jeleinek megfejtésében. Ez a becslések szerint legalább két évvel rövidítette le a második világháborút és elősegítette a németek legyőzését. A teljes titokban zajló műveletről egyébként a hetvenes évekig senki sem tudott. Ez a tény szomorú szimbóluma is lehetne Turing életének, akinek homoszexualitása miatt rejtőzködő életmódot kellett folytatnia, Nagy-Britanniában ugyanis az azonos neműekhez való vonzódást ez idő tájt még betegségként kezelték. 1952-ben lelepleződött és választania kellett a börtön, vagy a hormonkezelés között. 1954-ben találtak rá holtan, az pedig a mai napig nem ismert, hogy öngyilkosság vagy merénylet áldozatává vált-e.

Kódjátszma

Bérhaverok (The Wedding Ringer) - Egy balféknek is jár a boldog esküvő. Doug (Josh Gad) legalábbis ebben reménykedik, így menyasszonyának, álmai nőjének azt hazudja, hogy rengeteg barátja van, vagy hét vőfélyt szervezett már a legjobb cimbikből és a tanúja pedig a legeslegjobb haver lesz. A lagzi viszont vészesen közeledik, és Doug képtelen beújítani legalább egy balekot, akit otthon bemutathatna. Így jut el Jimmy (Kevin Hart) cégéhez. A nagydumás kiscsávó vállalata pont a Doughoz hasonló lúzerek miatt megy jól: hívásra régi iskolatársnak, gyerekkori pajtásnak adja ki magát, igény szerint tanú vagy vőfély. A lényeg, hogy hazudik, mint a vízfolyás, és mestere a sosem volt közös emlékek kitalálásának és előadásának. Ő szervezi össze azt a hét gyanús figurát is, akiknek az a feladata, hogy Doug legjobb barátainak képében megédesítsék pirulós és dadogós, de nagyon szerelmes hősünk élete nagy napját. De az is lehet, hogy végül inkább tönkre teszik.

Bérhaverok

Joker (Wild Card) - A szerencsejáték-függő Nick Wild (Jason Statham) testőrként dolgozik Las Vegas-i kaszinókban. Amikor barátját brutálisan helyben hagyja egy gengszter, Nick segít neki bosszút állni, ám kiderül, hogy célpontja a helyi keresztapa fia.

Wild card

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


Január 31-én, szombaton 19:00 órakor Koldusopera - Török István bérlet - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem.


Filharmónia


Január 29-én 18.30-tól szimfonikus koncertet tartanak. Ez alkalommal Jankó Zsolt fogja vezényelni a szatmári filharmonikusokat, az est szólistája pedig Francescu Ionascu hegedűművész lesz .


Kiállítás


A Képzőművészeti Múzeumban a Romániai Képzőművészek egyesületének szatmári fiókszervezete által szervezett közös tárlat tekinthető meg. A tárlatban mások mellett Abkovits Róbert, Király Gabriella, Lázin Csaba, Lepedus Ildikó, Muhi Sándor, Nyíri Angéla, Nyíri Zoltán és Szemák Zsuzsa alkotásai láthatók.

Kortárs olasz képzőművész, Antonio del Donno kiállításával veszi kezdetét a kiállítások sora a Szatmár Megyei Múzeumban. Az idei év első kiállítója igen neves alkotó, akinek tárlata nagy sikert aratott már a nagybányai és a nagyváradi közönség körében. A kiállítás megnyitójára január 8-án, 15 órai kezdettel kerül sor a Szatmár Megyei Múzeum Árpád (Vasile Lucaciu) utcai épületében.

Az idei első kiállító a "GrapH-I-T0ne" kiállítássorozat keretében, a Nomanid Productions szervezésében egy olyan alkotó lesz, aki három évvel ezelőtt, a "Bi0-GrapH" sorozatban mutatkozott be. A tárlat az "Erasmus Experience" címet viseli, mivel olyan festmények kerülnek bemutatásra, melyek Olaszországban, Bari városában készültek, ahol Péterfi Ágnes, mint Erasmus ösztöndíjas, megmerítkezhetett az ottani kultúrában, így annak hatását élvezvén alkothatott. A megnyitó az Art Cafféban lesz január 30-án 19 órai kezdettel, ezen a TranSKlouD együttes lép fel.
A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!


Zenész bál


Január 31-én 20 órától az Yvette vendéglőben lesz a buli, ahol több erdélyi mulatós zenekar is fellép. További részletek itt.

Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is szuper buli várható a Revelben! Ha szeretnél egy igazán jót partyzni, ne késlekedj! Szombaton irány a szatmári és környékbéli fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye, a Revel klub!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: