2016-02-23 12:17:07• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló február 29-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Február 26-től a Grand Mall Cinemában


Egyiptom istenei (Gods of Egypt) - Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit az ókori mitológia ihlette Egyiptom istenei című szuperprodukcióban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene, aki magához ragadja Egyiptom trónját, az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata Bekkel (Brenton Thwaites), a szerelmes ifjú tolvajjal az élen,  szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt tanúbizonyságot kell tenniük bátorságukról és állhatatosságukról, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben.

Spotlight - Egy nyomozás részletei (Spotlight) - Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során.
A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Filharmónia


Február 25-én, csütörtökön 18.30-tól a Dinu Lipatti Filharmóniában szimfonikus koncertet tartanak. A zenekart Gheorghe Costin karmester fogja vezényelni, a koncert szólistája pedig Remus Manoleanu lesz.


Színház


A Harag György Színtársulat februári műsorterve:

23-án, kedden, 09:30 órakor - SZEMENSZEDETT MESE - Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

11:00 órakor - SZEMENSZEDETT MESE - Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

24-én, szerdán, 09:30 órakor - SZEMENSZEDETT MESE - Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

11:00 órakor - SZEMENSZEDETT MESE - Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

17:00 órakor - MÁGNÁS MISKA - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - Kölcsey Ferenc-bérlet

25-én, csütörtökön, 09:30 órakor - SZEMENSZEDETT MESE - Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

11:00 órakor - SZEMENSZEDETT MESE - Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

26-án, pénteken, 09:30 órakor - SZEMENSZEDETT MESE - Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

11:00 órakor - SZEMENSZEDETT MESE - Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Kiállítás


A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-házban látható Sztrharszky Kálmán Hunyad megyében élő fotográfus Bonbonosdoboz című tárlata. Részletek itt.

Szodoray Parádi Hajnalka fesményeiből és grafikáiból nyílt kiállítás a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában. Azonban a kiállításmegnyitó sokkal ünnepibb hangulatú volt, hiszen ez alkalommal köszöntötték a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai a 70. születésnapját ünneplő alkotót. Részletek itt.

Egy nép, amely hajdanán végigsöpört fél Európán, forradalmasította a lovas hadviselést, közel három évszázadot élt Erdély területén, majd 1200 évvel ezelőtt szinte nyomtalanul eltűnt - Avar harcosok Erdélyben címmel nyílt egy tényleg páratlan kiállítás a Szatmár Megyei Múzeumban. Részletek itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: