2018-02-21 08:01:13• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló február 25-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

 

Mozi


Fekete párduc (Black Panther)


A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T'Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon. 
Ám mikor egy nagy hatalmú ősi ellenség ismét feltűnik a színen, T'Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll.

 

Ősember - Kicsi az ős, de hős! (Early man)


A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.
Az Öreg és törzse beletörődnek a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni. 

 

 

Színház


A Harag György Társulat programterve február 25-ig:


21-én, szerdán, 9.30 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

21-én, szerdán, 11 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

21-én, szerdán, 17 órai kezdettel: Charley nénje, Északi Színház, Szabados Árpád bérlet


22-én, csütörtökön, 9.30 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

22-én, csütörtökön, 11 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet


23-án, pénteken, 9.30 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

23-án, pénteken, 11 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet


25-én, vasárnap, 9.30 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

25-én, vasárnap, 11 órai kezdettel: A bőgős fia meg az ördögök, Iparosotthon, Kisiskolás bérlet

 

 

Filharmónia


Február 23-án, pénteken a klasszikus zene rajongóit várja a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia.


Shinya Ozaki karmester vezénylésével szólaltatják meg a hangszereket a filharmónia zenészei. Műsoron A színigazgató-Nyitány K.486, a C-dúr zongoraverseny No. 21 K. 467 és a Prágai szimfónia D-dúr, No.38 K504. Az este szólistája Izabela Voropciuc.

 

 

Kulturális program


Tavaszköszöntő a Bartók Egyesülettel


Február 21-én tartja idei tavaszváró kulturális programját a Bartók Béla Egyesület. Délután 17:00 órától várják a vendégeket a Református Gimnázium dísztermébe egy tematikáját tekintve a farsangi időszakot és a Bálint-napot felölelő rendezvényre.


Ezúttal sem lesz hiány szavalatokból és persze énekszóból sem. A szervezők ezúttal a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjait kérték fel, hogy énekeljenek a műsor alatt. Az iskola kórusa Higyed Gyöngyi vezetésével lép majd fel és hoz szép pillanatokat az estébe.

 

 

Kiállítás


Fotókiállítás Farkas Alexandra munkáiból


Egy fiatal, ám annál tehetségesebb fotóművész, Farkas Alexandra önálló kiállítását nyitották meg a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában.


Eddigi munkái között túlnyomó többségében fekete-fehér alkotásokat és portréfotókat találunk. Alexandra elmondása szerint ez a két technika a legalkalmasabb arra, hogy az emberből és érzéseiből olyan rejtett dolgokat mutasson meg, melyek más fényképeken a háttérben maradnak.


Az Insight címet viselő kiállítás február 9-től március 7-ig lesz látható a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. A belépés ez alkalommal is ingyenes.

 

 

Koncert


Február 25-én Pintér Béla ad koncertet Szatmárnémeti-Szigetlankán.


A magyar keresztyén könnyűzene legismertebb alakja, Pintér Béla érkezik Szatmárnémetibe a szigetlankai református templomba, hogy együtt énekeljen mindazokkal, akik ily módon, az előadó dalaival is szeretik dicsérni az Istent.


Pintér Béla már több ízben koncertezett megyénkben, itt volt a lassan 7 éves Harangszó Rádió 1 éves születésnapján is.  Dalai, melyek Istenre mutatnak és róla, hozzá szólnak, népszerűek a keresztyén gyerekek és ifjak körében, de több éneke a felnőttek szívét is megragadta.

 

 

Middlemist Red és TRANSKLOUD


Február 23-án, pénteken este 21:00 órától a Gravel Room vár mindenkit egy őrületes koncerttel!


Fellépnek a Middlemist Red és a TRANSKLOUD. A Middlemist Red az atmoszférikus és pszichedelikus rock hangzásainak egy olyan egyvelegében találta meg új hangját, mely egyszerre mutat tiszteletet a műfaj teremtőinek, egyben újraértelmezi azt egy 21. századi környezetben. A zenekar 2012-ben alakult és zenéjük hamar jelentős figyelmet kapott itthon és külföldön is. 


A "TranSKlouD" együttest 2014 Augusztusában alapította Szatmárnémetiben, Partiumban, Czanó (doromb, vokál) és Mr. F (dob, perkuciós hangszerek). A "TranSKlouD" egy érzelmileg dús, energikus és színes utazással repíti a hallgatóit, föl, a fellegek közé és vissza.


Részletes információ az esemény Facebook oldalán érhető el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: