2014-02-11 09:29:56• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló február 16-ig

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások, rendezvények és koncertek február 16-ig.

Február 14-től a Grand Mall Cinemában


Műkincsvadászok (The Monuments Men) - A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is kerülnek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a parancsot, hogy küldjenek egy különleges egységet a Birodalomba. A feladatuk: a frontvonalak mögött ragadt műtárgyak visszaszerzése és biztonságos helyre juttatása. És megalakul minden idők legkülönösebb kommandója: hét múzeumigazgató, művészettörténész és kurátor fegyvert és felszerelést kap, hogy ellenséges területen járjon túl a nácik eszén, csempéssze nyugatra, amit bír, és ha lehet, maradjon életben.

Műkincsvadászok

Téli mese (Winter's Tale) - Ebben a különös világban minden megtörténhet. New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, más szabályok szerint élnek - és mindig készen állnak a csodára. Peter (Colin Farrell) bevándorlók gyermekeként érkezett ide, de mert nem engedélyezték, hogy partra lépjen, egy csöpp hajón ért partot. Azóta szakképzett betörő lett, majd miután összekülönbözött a bandavezérrel, örök szökevény. Egy betörése során a fiatalember beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba - aki halálos beteg. Egy másik betörés után őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egésze más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire.

 

Téli mese

A Lego kaland (The Lego Movie) - Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket..... majd meglátjuk hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol - de alig érti, mi zajlik körülötte.

Lego mozifilm

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György színtársulat februári műsorterve

12-én, szerdán 18 órakor - Mirandolina - Harag György bérlet - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

19-én, szerdán 17 órakor - Mirandolina - Kölcsey Ferenc bérlet - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Kiállítás


Kiállítás látható a Szatmár Megyei Múzeum földszinti termében dák szerszámokból, csontból készült eszközökből. További információk itt.

Csütörtök óta új képzőművészeti kiállítás díszíti a polgármesteri hivatal galériájának falait. Ez alkalommal Bihari Beatrix, Buze Corina és Szodoray Parádi Hajnalka alkotásai lettek kiállítva. Bővebb információk itt.

Filharmónia


Február 13-án nagy népszerűségnek örvendő zeneművek csendülnek fel a Dinu Lipatti Filharmóniában 18.30 órai kezdettel. A Valentin-nap jegyében megtartott koncerten a zenekart Franz Lamprecht fogja vezényelni.


Valentin-napi éjszakai fürdőzés az Aquastarban


Éjszakai fürdőzést tartanak február 15-én az Aquastar aquaparkban. A program szokás szerint
22:15-kor veszi kezdetét és 2:30-ig tart. Ismét lesz szauna-szeánsz a mátészalkai Sanyi bácsival és a fürdőzést szerelmes dallamok teszik majd ünnepibbé. Egy belépőjegy ára 25 lejbe kerül.

Éjszakai fürdőzés az Aquastarban


Revel Klub


Szombat éjszaka újra fergeteges buli lesz a szatmári magyar fiatalok kedvenc szórakozóhelyén, a Revel Klubban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: