2018-02-05 09:48:11• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló február 11-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!


Az Ankora Cinemában


A szabadság ötven árnyalata (Fifty shades of freed) - Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. A harmadik részben Christian és Anastasia már házastársakként tűnnek fel a mozivásznon. A lánynak szokatlan, hogy egyik napról a másikra került be a milliárdosok körébe. A film gyönyörű helyszíneken játszódik, de senkit se tévesszen meg az idilli romantika: a párnak ezúttal is meg kell küzdenie szerelméért.

 

12 Katona (12 Strong) - A történet szeptember 11. után játszódik közvetlenül, amikor is az ikertornyok elleni terrortámadást követően katonákat küldenek Afganisztánba. A feladatuk az, hogy eljussanak Mazár-e Sarifba, elfoglalják a várost és elvágják az al-Kaida utánpótlási vonalát. A speciális csapat végül lovon kénytelen közlekedni, majd harcolni a sivatagban. A világ egyik legismertebb filmkészítője, az akciófilmek mestere, Jerry Bruckheimer, A Sólyom végveszélyben után ismét megtörtént esetet dolgoz fel: egy háború ismeretlen fejezetének hátborzongatóan izgalmas pillanatai elevenednek meg a vásznon.

 

A világ összes pénze (All the money in the world) - A 16 éves III. John Paul Getty a világ leggazdagabb emberének, az olajmágnás J. Paul Gettynek az unokája, aki igazi aranyifjúként él Rómában. A gyöngyéletnek azonban egy csapásra vége szakad, amikor a fiút elrabolják, és 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte. Az idő fogy, a bűnözők egyre türelmetlenebbek, és bármeddig képesek elmenni, hogy bizonyítsák szándékuk komolyságát.

 

The Star – Az animációs film 2017-ben került a mozikba. Egy kicsi, de bátor szamár és barátai válnak a karácsony igazi hőseivé.  


 

Színház


A Harag György Társulat programterve február 11-ig:

6-án, kedden, 19.00 órai kezdettel: Bernarda Alba háza, Északi Színház, jótékonysági előadás
7-én, szerdán, 19 órai kezdettel: Tévedések vígjátéka, Északi Színház, jótékonysági előadás
8-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel: Tizenöt próbálkozás a színészetre, jótékonysági előadás


 

Filharmónia


2018. február 8-án, csütörtökön, 18:30 órai kezdettel Rüdiger Bohn karmester vezényletével szólaltatják meg a hangszereket a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában. Részletekért kattintson ide!
 

 

Koncert


Gravel Room - Deep Space Nine - Február 10-én szombaton koncertet tartanak a Gravel Roomban. Ezúttal a techno, a house és a psychedelicus zenét kedvelők örülhetnek, hiszen az este 22:00 órától kezdődő eseményen három fellépő gondoskodik majd a hangulatról: Kvark, Pumi és Bipolar. Részletekért az esemény Facebook oldalát érdemes böngészni.
 

Bobfolk acoustic koncert a Grandstandban – Február 11-én, vasárnap 20:00 órától az Északi Színház büféjében Bobfolk, azaz Fehér Csaba, egy marosvásárhelyi énekes-dalszövegíró tehetség ad koncertet. Saját indie pop bandájának, a Moonfellasnak ír dalokat, de több zenei produkcióban is közreműködött már, például a Bagossy Brothers formációval. Részletek az esemény Facebook oldalán


 

Társalgási est


Darwin napi beszélgetés - Beszélgetések tudományról, kutatásról, gondolkodásról. Az esemény február 12-én, 19:00 órától kezdődik, utána Bobfolk akusztikus koncert (Akusztikus gitár, ének - Fehér Csaba).

Közreműködik Dr. Rózsa Lajos (MTA - MTTM Állatökológiai Kutatócsoport, Budapest): A természettudomány természete, valamint Dr. Silye Lóránd (Geológiai Intézet, BBTE, Kolozsvár) - Ammon isten elhullatott szarvai.  Emellett vetítésre kerül az „Out of control/Un dezastru national – investigație în parcurile naționale din România” – dokumentumfilm, bemutatja Andrei Ciurcanu (Agent Green Egyesület, Bukarest).


 

Fotókiállítás


A Szatmár Megyei Tanács, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, a „Gróf Károlyi” Kulturális Turizmust Promováló Központ, a Nagykárolyi Vénig László Fotó Klub és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete várja Önt és barátait pénteken, 2018. febr.9-én 16 órakor, a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Gallériájában tartandó Farkas Alexandra, nagykárolyi fotóművész kiállításának megnyitójára.
 

A kulturális műsort Luana Erdős és Dumitru Raluca, a Szatmári Művészeti Iskola diákjai szolgáltatják, felkészítő tanár Keresztes Cătălin. Moderál Rudăreanu Cristian. A kiállítás 2O18 február 9 – március 7 között tart nyitva.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: