2013-11-25 17:32:37• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló december 1-ig

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások és koncertek november elsejéig.

November 29-től a Grand Mall Cinemában


Elpuskázva - (Delivery Man) - David Wozniak (Vince Vaughn) nem egy apatípus. Amibe belekezd annak valahogy sosincs jó vége, hajlamos mindig rossz döntéseket hozni, és barátnője sincs túl jó véleménnyel róla. Nem a bizalom mintaképe. De David Wozniak mindezek ellenére egy jószívű, kedves fazon, akit egy nap sokként ér a hír, hogy ő a biológiai apja 533 gyereknek.
A termékenységi klinika 20 év után felfedi titkát: 1991-ben kisebb keveredés történt a mintákkal, és most a fiatalok egy része pert indít, hogy kiderítse apjuk kilétét. David pedig nagy döntést hoz: kinyitja srácai aktáját, és titokban elkezd nyomozni utánuk. Egyik dolog követi a másikat, amivel David furábbnál furább szituációkba keveri magát. Bár gőze sincs a gyereknevelésről, ez nem tántorítja el attól, hogy őrangyalként vigyázzon gyerekeire.
De vajon David csak álruhás szuperhősként kullog 533 fiatal nyomában, vagy végre felelősséget vállal valamiért és bevállalja, hogy ő az "ötszáz gyerekes pasas"?


Elpuskázva - Vince Vaughn

A komornyik - (The Butler) - A komornyik a 20. századi Amerika zsúfolt politikai hátterének világában játszódik. Az Oscar-díjra jelölt rendező, Lee Daniels nagyszabású drámája Cecil Gaines, a Fehér Ház komornyikjának kitalált történetét meséli el, aki hét elnök alatt is szolgált 1957 és 1986 között. A filmet egy 2008-ban, a Washington Postban megjelent cikk inspirálta, mely egy korábbi komornyik, Eugene Allen valódi történetét mesélte el.

Daniels filmje 1926-ban indul, amikor Cecil elmenekül a szegregáció által sújtott Délről egy jobb élet reményében. Nehézségekkel teli útján a férfi elsajátítja mindazokat a nélkülözhetetlen készségeket, melyek élete legnagyobb lehetőségéhez vezetik: komornyiki álláshoz az Egyesült Államok elnöki rezidenciáján. Itt Cecil szemtanújává válik az Ovális Iroda életének a polgárjogi mozgalmak kibontakozásának időszakában. Állásának köszönhetően felesége, Gloria két gyereküket kényelmes középosztálybeli miliőben neveli, ám a férfi szakmai elkötelezettsége lassan elidegeníti tőle és konfliktushoz vezet renitens fiával is.

A komornyik

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György színtársulat novemberi műsorterve

November 29-én, pénteken 11 órakor – Tündérkert –bemutató – Csokonai Vitéz Mihály bérlet (Szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola és a Szamoskrassói Bem József Általános Iskola) – Szakszervezetek Művelődési Háza, kisterem

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Filharmónia


Csütörtökön, november 28-án 18.30-tól ünnepi szimfónikus koncertre kerül sor a filharmónia hangversenytermében a román nemzeti ünnep alkalmából. Ezzel a koncerttel emlékeznek Paul Constantinescu zeneszerző halálának ötvenedik évfordulójára is. A zenekart Gheorghe Costin vezényli majd, az est szólistái pedig Raluca Stirban zongoraművésznő és Fátyol Rudolf hegedűművész lesznek.


Kiállítás


Ingyenesen látogatható a hónap végéig a Szatmár Megyei Múzeumban a fazekasok munkáját, termékeiket bemutató "Kerémiák régen és ma címet viselő" kiállítás. Részletek itt.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, valamint a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében csütörtökön, november 28-án, 15 órakor nyílik meg Dan George, Deák János, Keresztesi Monica, Koter Vasile és Tillinger Stefan közös képzőművészeti kiállítása a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában.

Buli

November 30-án fergeteges buli lesz az egykori Kaméleonból átalakított Revel Klubban.


Éjszakai fürdőzés az Aquastarban


November 30-án újra éjszakai fürdőzést tartanak az Aquastar aquaparkban. A relaxációs est folyamán minden fedett medence, valamint szabadtéri termálmedencék is a vendégek rendelkezésére állnak. Újból lesz szaunaszeánsz is a máteszalkai Sanyi bácsi szaunamester vezényletével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: