2015-12-08 11:06:42• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló december 14-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

December 11-től a Grand Mall Cinemában


Száva - A szív harcosa (Savva. Heart of the Warrior) - Egy távoli vidéken egy kis erdei faluban éldegél Száva, a 10 éves fiúcska az édesanyjával. A vidék egykor a fehér farkasok védelme alatt állt, de mikor az állatok az emberek ellen fordultak, egy varázsló átokkal sújtotta őket, amit csak egy hős lovag tud megtörni. Egy nap hiénák támadnak a lakókra, de a vakmerő Szávának sikerül elmenekülnie a vadonba. Itt találkozik az utolsó farkassal, Hómancs, aki szerint a hegyekben élő hatalmas erejű varázsló egyik rettenthetetlen harcosa képes lenne megmenteni Száva faluját és kiszabadítani a foglyul ejtett lakókat, köztük a fiú édesanyját is.

Száva és Hómancs elindulnak, hogy megtalálják a lovagot, ám ehhez keresztül kell verekedniük magukat a gonosz három fejű majomkirálynő, Mama Jozee hadseregén. Izgalmas útjuk során új társakra lelnek a vicces, rózsaszínű teremtmény, Pöfi és a elvarázsolt francia báró, Puszedli személyében. Mindannyiukat egy cél vezérli: hogy segítséget kérjenek a varázslótól. A barátok ráébrednek, hogy együtt olyan erő birtokában vannak, amivel képesek legyőzni bármilyen gonosz hatalmat. Mindeközben Száva is felfedezi önmagábán azt az elszánt, bátor lovagot, aki megmentheti az egész világot. Mert ha teljes szívéből hisz a győzelemben, semmi sem állíthatja meg.

Steve Jobs - A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.

Önéletrajzi film Steve Jobsról

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Filharmónia


Kedden, december 8-án 18.30-tól szólóest lesz a filharmóniában. Johann Sebastian Bach műveit Marius Boros tenor és Balaskó Balázs zongoraművész fogja játszani.

December 10-én 18.30-tól a filharmóniában karácsonyi ünnepi hangverseny lesz. A zenekart Stefan Novak vezényli, a műsoron pedig Csajkovszkij Diótörője szerepel.


Színház


A Harag György Társulat műsorterve ide kattintva érhető el.


Kiállítás


Banyi Szilárd, Erli Maria Tünde, Nyárádi Enikő és Szodoray Parádi Hajnalka szatmárnémeti képzőművészek festménykiállítása látható a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában.

A Pho-T0ne kiállítássorozatban, az Old Place-ben ez alkalommal Babos Katinka mutatja be a székelyföldi Nagyponkon készült fotóit Nagyponk - Egy csipet csodaország címmel.

ScuLP-T0ne címmel újabb tárlatsorozat indult: District 15 kultúr-romkocsmában Zillmann Imola és Varga Ewald ifjú szobrászok alkotásait láthatjuk.

Kedden nyílik meg a szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén Z. Erdei Anna grafikusművész és Zagyva László szobrászművész közös tárlata.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: