2015-08-26 14:43:11• hírek • Szatmár.ro

Kirándulás a Diósrétre

A Szatmárnémeti Természetjárók augusztus 30-án, vasárnap, szalonnasütéssel egybekötött gyalogtúrát szerveznek a Fokhagymás völgyén keresztül a Diósrétre.

A kirándulók 7.15-kor találkoznak a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti vonatjegy váltása szükséges. A vonat 7.42-kor indul Szatmárnémetiből Nagybányára, majd onnan a túrázók autóbusszal jutnak el a piacig. A gyalogtúra a piactól indul a Ligetig, majd onnan fel a Jókai dombon keresztül le a Fokhagymás völgyébe a forrásig, ahol minden kirándulónak lehetősége lesz forrásvizet venni magához.

Rövid pihenő után felkapaszkodnak a Virághegyen található Diósrétre, amely az úticél is egyben, majd egy kétórás pihenő után leereszkednek a Virághegyen keresztül a Liget bejáratáig. Az út végig hűs, árnyas erdőben fog vezetni. A táv oda-vissza megközelitőleg 18 km.

Ajánlott a túrabot, recés talpú sportcipő és legyen mindenkinél esőköpeny. A vonat Nagybányáról 19.28-kor indul vissza, Szatmárnémetibe 21.09-kor érkezik meg. Egy felnőtt menettérti vonatjegy ára 13.50 lej, egy menettérti városi buszjegy ára 4  lej.

A kirándulás részleteivel kapcsolatban érdeklődni Szathmáry Alice-nél lehet a 0752-908-800-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: