2014-08-05 14:51:54• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló augusztus 11-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Augusztus 8-tól a Grand Mall Cinemában


A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy) - A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal "támad". Ez a látványos és akciódús űrkaland a "Galaxis őrzői", amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot.

Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal - Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk.

A Galaxis őrzői

A Szörny mentőakció (Escape from Planet Earth) - Üstökös Izmó a Baab bolygó hőse, akit mindenki tisztel tetteiért. Van egy öccse is, Elmó, aki egy kicsit józanabb gondolkodású, mint bátyja, nem olyan hűbelebalázs, és nem hág át egykönnyen szabályokat. Amikor Izmót egy újabb vészhelyzet kapcsán egy veszélyes bolygóra küldik, a szuperhős azonnal igent mond, és belesétál a gonosz Brutál tábornok csapdájába. Ezúttal Elmónak kell megmentenie őt, feleségével Kirával és kisfiával, Fürkével az oldalán.

A Szörny mentőakció

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

Fontos: a Grand Mall nyári akciójának keretében hétfőtől péntekig a nap első két vetítésére a belépőjegy csak 8 lejbe kerül.


Kiállítás


Július 17-én 16 órai kezdettel ünnepi körülmények között nyitották meg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében négy szatmári alkotó festménykiállítását. A kiállító művészek: Baráth Csaba Attila, Dan George, Gergely Csaba és Tillinger István. A tárlat elsősorban olajfestményeket, főleg tájképeket, csendéleteket és portrékat tartalmaz. Részletek itt.

Nemrég nyílt meg a vámfalui fotós, Alexandru Feher kiállítása a Képzőművészeti Múzeum első emeleti kiállítótermeiben. A tárlat 150 olyan fotót tartalmaz, amelyek egy része a prágai Román Kulturális Intézetben is be voltak mutatva. További információk itt.

 

Kirakodóvásár egy beteg kiskutyáért!


Segíts, hogy segíthessünk! Lizán, a 7 éves keverék kutyuson szeretne segíteni szerető gazdája, ezért kirakodóvásárt szervez, melynek bevételéből egy kutya-kocsit vásárolna a hűséges ebnek. Szeretettel várnak mindenkit augusztus 9-én, szombaton a Gabriel Georgescu utca 83 szám alatt. Bővebben itt.


Sm@rt Days Szatmárnémetiben


A G. M. Zamfiresu Művelődési Központ háromnapos fesztivált szervez Szatmárnémetiben augusztus 7 és 9 között. A rendezvények túlnyomó részének a Kossuth-kert fog otthont adni, lesz képzőművészeti workshop, kiállítás és koncertek is. A fellépők között van a magyarországi Omen rockzenekar, de a bukaresti Parazitii rap-formáció is. Bővebben itt.


Jótékonysági koncert a gyerekek táboroztatásáért


A Máltai Segélyszolgálat önkéntesei jótékonysági koncertet szerveznek szombaton, augusztus 9-én, 20 órától a Downtownban. Előbb a DØTS zenekar ad majd akusztikus koncertet, majd a The Phoenix zenekar játszik ismert szerzeményeket - a zenészek után pedig After Partyval fog zárulni az este.
A begyűlt pénzből egy tábort szerveznek szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek számára. Bővebben itt olvashat az eseményről.

Szelfi-vetélkedő az Aquastarban


Sütkérezz, lubickolj és szelfizz az Aquastarban. A legjobb fotókat az Aquastar Aquapark ajándék belépőkkel jutalmazza. Részletek az aquapark Facebook-oldalán.

Nyerj az Aquastarral

Határmenti világzenei fesztivált rendeznek a magyarországi Panyolán


Augusztus 8-10-én tartják a IX. Határmenti Világzenei Fesztivált. Ott lesz Rúzsa Magdi és a Balkán Fanatik is. Részletek itt.


Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is fergeteges bulit tartanak a Revelben. Szombat este irány a szatmári magyar fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: