2015-07-14 14:56:30• hírek • Szatmár.ro

Stíluskavalkád a Sm@rt Daysen: négy nap alatt dzsesszt, rockot és rap-et is hallhatunk

Helyi, romániai és magyarországi előadók vesznek részt a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ által szervezett négynapos fesztiválon. Jól megfér egymás mellett a dzsessz és a mulatós, a doom-metál és a blues. Idén augusztus 6-9-e között szervezik meg a Sm@rt-Dayst Szatmárnémetiben.

Másodszor szervezi meg a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ a Sm@rt Days nevet viselő programsorozatát. Augusztus 6. és 9. között számos koncert és rendezvény közül válogathatunk majd.

A sorozat a dzsessz-zene rajongói számára egy igazi ínyencséggel kezdődik. Augusztus 6-án a zsinagógában ad majd koncertet a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint duó. A rendkívüli népszerűségnek örvendõ ének-gitár duó különleges színfoltja a magyarországi, sõt az európai zenei életnek. Veronika sokszínű, helyenként hangszerszerű énekhangja és a gitáros, Gyémánt Bálint basszusokban gazdag gitárhangzása, kettejük nyughatatlan kísérletezõ kedvével komplex és izgalmas zenei élményt nyújt. A magyarországi fellépők után a Sebastian Panache Trió fog zenélni a zsinagóga kellemes hűvösében.

Augusztus 7-én már a Kossuth-kertben lesznek a koncertek. Fellép majd a kolozsvári Score Band és a helyi Elvis&Ash Band, az ADV Percussion Band valamint a Color Impulse. A zöldövezetben egyéb programok is lesznek: mások mellett képzőművészeti műhelyek működnek majd és a sörsátrak biztosítják a bulizókat az ilyenkor nyáron fokozottan fontos folyadékbevitelről.

Augusztus 8-án a keményebb hangzású dallamok rajongóinak kedveznek. Ekkor rockzenészek törik meg a csendet a Kossuth-kertben: a helyi Unknown Scar, a szinérváraljai Dirty Shirt és a vajdasági Nevergreen fog színpadra lépni. A Nevergreen 2011-ben  nagyon emlékezetes koncertet adott a Samfest Rockon, valószínűleg megint kitesz majd magáért Bob Macura és bandája.

Augusztus 9-én meglehetősen vegyes lesz a felhozatal: koncertezni fog a Royal Team mulatós zenekar, a Black River Blues Band és egy felejthetetlen fellépést ígér a bukaresti rapper, Puya és barátainak fellépése. Az egykori La Familia tag mellett fellép Vescan, Doddy, Ester&Anastasia, Dj Wicked és Dj Amy is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: