2018-04-03 06:12:35• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló április 8-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

 

Mozi


Ready Player One - A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is. 


Mária Magdolna (Maria Magdalena) – A történet a Szentföldön játszódik az első században. Egy fiatal nő elhagyja kis halászfaluját és családját, hogy csatlakozzon egy új, radikális társadalmi mozgalomhoz. A mozgalom karizmatikus vezetője a názáreti Jézus, aki azt ígéri, hogy a világ meg fog változni. Mary új életmódot keres, és valamiféle hitelességet, amit a kor szigorú hierarchiája megtagad tőle. Ahogy a csoport híre egyre terjed, és egyre többeket vonz Jézus ihletett üzenete, Mary lelki útja a történet közepébe helyezi őt, és a fővárosba, Jeruzsálembe vezeti, ahol szembe kell néznie a valósággal: Jézus sorsával, és a saját szerepével, amit ebben játszik. 


Nyúl Péter (Peter rabbit ) -  Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak. 


 

Színház


Április 7., szombat, 19 órától: A dzsungel könyve – Északi Színház, választott I. bérlet

Április 8., vasárnap, 19 órától: A dzsungel könyve – Északi Színház, választott II. bérlet


 

Kiállítás


Tavaszi Fesztivál

A Polgármesteri Hivatalban nyitották meg a Szatmári Képzőművész Egyesület tagjainak kiállítását. Ez alkalommal 29 alkotó több mint 90 műve látható. A kiállított alkotások között láthatunk fényképeket, grafikákat, favaragványokat és festményeket is.


A kiállító művészek: Ardelean Anton, Baráth Csaba Attila, Babut Dorica, Bihari Beatrix Renáta, Buze Corina, Chereches Alexandra, Dan Gheorghe, Dragos Vasile, Estan Ecaterina, Foris Ecaterina, Gergely Csaba, Ghitta Silvia, Gyene Arnold, Haller Valentina, Keresztesi Monica, Kóter László, Mák Zsolt, Moldovan Cristina, Rátz Izabella, Rustiuc Mircea, Salajan Catalin, Simon Andrea, Szemerei Zsolt, Szodoray Parádi Hajnal, Tamasan Andrea, Tillinger Stefan, Veress Erzsébet és Zilahi Kató Klára.


A kiállítás március 3. és április 13. között tekinthető meg, a belépés ingyenes.



Képzőművészeti kiállítás


A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Városi Tanács valamint a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szeretettel várja Önt és barátait Ardelean Anton (festészet); Dragoş Vasile (szobrászat) és Zilahi Kató Klára (fényképészet) képzőművészeti kiállítására a Szatmár Megyei Tanács  Képzőművészeti Galériájába.
 

A kiállítás 2018. március 22. - 2018. május 2. között látogatható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: