2016-04-19 13:14:36• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló április 25-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Április 22-től a Ankora Cinemában


A Vadász és a Jégkirálynő (The Huntsman Winter's War) - Sok esztendővel azelőtt, hogy a gonosz Ravenna királynővel végzett volna Hófehér pengéje, Ravenna szó nélkül nézte végig, ahogy a húga, Freya elhagyja a birodalmat, miután szívbemarkoló árulás áldozata lett. Freya képes jéggé fagyasztani ellenségeit, és az ifjú jégkirálynő évtizedeket töltött egy távoli jégpalotában azzal, hogy halálos vadászsereget képzett ki magának. A vadászok között volt Eric és Sara is, akik nem teljesítették úrnőjük legfőbb parancsát, amely így szól: örökre keményítsd meg szívedet a szerelemmel szemben...

Amikor Freya hírét veszi nővére vesztének, összegyűjti megmaradt seregét, hogy hazahozza a varázstükröt az egyetlen varázslónőnek, aki hasznosítani tudja a tükör erejét. Ám miután kiderül, hogy Ravennát fel lehet támasztani az arany halálból, a gonosz nővérek duplán sötét erőket szabadítanak az elvarázsolt vidékre. Seregük legyőzhetetlen... hacsak a száműzött vadászok nem tudnak összefogni Ravenna és Freya ellen...

Risen - A Risen című drámában egy nem-hívő oldaláról láthatjuk a feltámadás történetét. Hogy találod meg Jézus testét, ha ő elvileg feltámadt? Főszerepben Joseph Fiennes, Tom Felton és Cliff Curtis.

Krisztust keresztre feszítették, hosszú haláltusát követően távozott az élők világából, majd József és a hívei kérésére tisztességesen eltemették egy sírba. Azonban, hogy követői ne áshassák ki őt, mondván, hogy feltámadt, súlyos követ gördítettek a sír felé és őrök vigyázták Jézus nyughelyét. A sírt egy nap mégis üresen találták. Jézus feltámadt. Vagy... Ezt a vagy-ot lovagolja meg Kevin Reynolds legújabb alkotása: mi történt a testtel, ha mégsem kelt életre? A történet alapján egy sikeres és hatalmas hadvezért, Claviust és annak segédjét, Luciust bérlik fel rá, hogy a rejtély után eredjen és megtalálja Jézus eltűnt testét. Érdekes megközelítés ez, hiszen a hívők álláspontjával szemben egy nem-hívő igencsak foghatta a fejét, hogy akkor ez most hogy is van?

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György Társulat áprilisi műsorterve

20-án, szerdán, 10:00 órakor - ZENEDE - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

11:30 órakor - ZENEDE - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem

21-én, csütörtökön, 18:00 órakor - JÚLIA - Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos Játékszín - bérletszünet

24-én, vasárnap, 16:00 órakor - TÓTÉK - szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem - Gellért Sándor-bérlet

29-én, pénteken, 19:00 órakor - BUBORÉKOK - a nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátéka - I. (választható) bérlet

30-án, szombaton, 19:00 órakor - BUBORÉKOK - a nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátéka - II. (választható) bérlet


Filharmónia


Április 21-én 18.30-tól a Filharmónia termében újabb szimfonikus koncertet tartanak. A zenekart ez alkalommal Jankó Zsolt fogja vezényelni, a koncert szólistája Vlad Raceu hegedűművész lesz.


Kiállítás


Április 14-én nyílt meg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában Estan Katalin szatmárnémeti festőművész kiállítása.

Az új városközpontban található képzőművészeti galériában láthatók Olteanu Maria festőművésznő alkotásai. Részletek itt.

Egy nép, amely hajdanán végigsöpört fél Európán, forradalmasította a lovas hadviselést, közel három évszázadot élt Erdély területén, majd 1200 évvel ezelőtt szinte nyomtalanul eltűnt - Avar harcosok Erdélyben címmel nyílt egy tényleg páratlan kiállítás a Szatmár Megyei Múzeumban. Részletek itt.


Könyvbemutató


Az RMDSZ szatmárnémeti nőszervezete szervezésében április 21-én, csütörtökön 17 órától, az ArtCafféban (Szatmárnémeti, Ruha István-sétány, a Dinu Lipatti Filharmóniával szemben) kerül sor Elek György szatmárnémeti publicista, ,,Aki nekem virágot álmodott” című kötetének bemutatójára és az azt követő, ,,Álmok, vágyak, érzelmek, párkapcsolatok” című beszélgetésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: