2011-03-29 09:15:09• hírek • Szatmár.ro

Heti könyvajánló: A galamb

Egy galamb forgatja fel a főhős életét; egy ártatlannak tűnő jószág, ami nem hagyja nyugodni, és szinte az őrületbe kergeti. Patrick Süskind elbeszélése a félelem, a lélek gyötrelmeinek könyve egy nap történéseibe sűrítve.

Patrick Süskind a nagysikerű Parfüm után, A galamb (1987) című kisregénnyel borzolja a kedélyeket. Az emberi lélek labirintusainak kiváló ismerője ezúttal sem hagyja cserben olvasóját,  ugyanis az egyszerű történet, megrázóan tárja elénk egy emberi lélek gyötrelmeit.

"A megmagyarázhatatlan viszolygás, a mélyből feltörő, oktalan, de létező félelem könyve A galamb. Szerzője, Patrick Süskind nagy mestere a lelki jelenségek leírásának, mint azt első könyve, A parfüm is fényesen bizonyította világsikerével. A galambban ugyan nem történnek szörnyű gyilkosságok, mint amabban, itt "csak" egy ember léte, egzisztenciája borul fel, zökken ki immár harminc éve megszokott, hétköznapi menetéből...." - olvasható a fülszövegből.

Noel Jonathanban a galambutálat olyan mértékben jellemző, hogy az már komikus: amikor egy reggel észrevesz egy galambot az ajtó előtt, fogja magát és elköltözik, nem hajlandó egy fedél alatt létezni a madárral.

A főhős kialakított rutinszerű életébe ott mocorognak az elfojtott sérelmek, a fel nem dolgozott traumák, amelyek előbb utóbb utat törnek maguknak, a galamb képében. A galamb, ami a békét jelképezi, amiről a turbékolás, az öröm jut eszünkbe, most hirtelen ellenségként csap le Jonathanra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: