2009-07-31 15:18:19• hírek • Gozner Gertrud

Heti hat járat a szatmári reptérről

Augusztus 17-től kezdődően a szatmári repülőtér két új járatot vezet be a Szatmárnémeti-Bukarest repülési útvonalon. Az új menetrend szerinti járatok hétfő és szerda délután fognak közlekedni.

Eddig a szatmári reptérről hetente négy járat indult Bukarestbe, tehát a nyári időszak alatt hetente hat gép fog felszállni fővárosi úti céllal, hétfőn, szerdán és pénteken naponta kétszer. Az új menetrend augusztus 17 és október 21 között lesz érvényes.

A két új járat a TAROM légitársaság és a nagybányai repülőtérrel között történt egyeztetések eredményeképpen valósult meg. Eszerint szerették volna lehetővé tenni, hogy a szatmáriak heti hat alkalommal utazhassanak a fővárosba. Másik újdonság, hogy a TAROM szatmári jegyirodájában a helyi járatok mellett a Nagybányáról induló gépekre is válthatók jegyek. Ugyanakkor a reptér szeretné megoldani egy buszjárat üzemeltetését, amely a nagybányai és a szatmári repülőtér között szállítaná az utasokat.

A Tarom új menetrendje szerint hétfőn Bukarestből reggel 7 óra 55-kor perckor indul egy gép Szatmárnémetibe irányába, amely 9.15-kor landol a szatmári reptéren. Ugyancsak hétfő délelőtt 9.35-kor száll fel egy gép Szatmárnémetiben Bukarest úti céllal, amely 10.50-kor érkezik a fővárosba.

 

Délután szintén indulnak járatok mindkét irányba, 17 óra 15 perckor száll fel a bukaresti gép, amely 18.35-kor érkezik Szatmárnémetibe, míg a helyi repülőtérről 18.55-kor indul egy TAROM járat Bukarest felé, amely 20.10-kor landol.

Szerdán reggel 6.35-kor és délután 18.55 kor indulnak a Szatmárnémeti repülőtérről, amelyek 7.40 és 20.10 kor érkeznek Bukarestbe. Visszafele a fővárosból délután 17.15 száll fel egy gép, amely 18.55-re érkezik Szatmárnémetibe.

Kedvezményes áron juthatnak hozzá a repülőjegyekhez az utasok, ha legalább két héttel korábban elővételben vásárolják meg azokat. Így egy oda-vissza út ára 340 lej körül van, míg az utazás napján az felmehet 500, vagy akár 1000 lejre is. Az elővételben vásárolt bukaresti repülőjegyek olcsóbbak lehetnek mint egy hálókocsis vonatjegy. Ez utóbbi egy oda-vissza útra 353 lejbe kerül, nem is beszélve a szinte 14 órás menetidőről.


Augusztus 17-től több járat szolgálja ki a szatmári utazóközönséget.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: