2018-07-28 05:19:19• hírek • Bede Emőke

Heti 7 lejből kell megoldani egy iskolás étkeztetését

Végre megjelent és kihirdetésre került az a kormányhatározat, mely az ősszel kezdődő tanév uzsonnaprogramját tárgyalja, s melyet megkésve, de a Szatmár megyei iskolákban is alkalmazni fognak.

A határozat értelmében a gyerekek nem csak tejes és kiflit fognak kapni, hanem gyümölcsöt és kekszet is. Mint azt a Megyei Tanács pénteki sürgősségi ülésén jóváhagyták, Szatmár megyében a hét első három napján UHT-tejet és teljes kiőrlésű lisztből készült kiflit, két nap pedig almát és teljes kiőrlésű kekszet kapnak a gyerekek. A péktermékeket úgy válogatják majd össze, hogy ne tartalmazzanak hozzáadott cukrot vagy egyéb adalékanyagokat. Ennek a „menünek” a heti maximális kerete fejenként hét lej lesz.
 

Mint azt Ioan Rus alelnök elárulta, július 31-én elindul a közbeszerzési eljárás, a nyertes pályázóval pedig egy évre érvényes szerződést kötnek majd. A jelenlegi tervek szerint az étkeztetést egyelőre megyei szinten oldják meg, ugyanis a helyi önkormányzatok még nincsenek arra felkészülve, hogy önállóan bonyolítsanak le egy ilyen programot.
 

Szatmár megyében egyébként az uzsonnaprogramban a következő tanévben 34643 gyerek vesz majd részt, viszont most már biztos, hogy a 2018-2019-es tanévben késve indul be az iskolai étkeztetés, ugyanis a kiírt közbeszerzési eljárás nyertesét ideális esetben is csak szeptember 25-én lehet kihirdetni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: