2014-05-19 17:03:02• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőtől nincs árusítás a 17-es negyed piacán – kezdődik a felújítás

Szatmárnémeti legmodernebb piaca lesz a 17-es lakónegyedbeli piac, jelentette ki hétfőn Dorel Coica polgármester. A munkálatok várhatóan három hónapig tartanak, addig a kereskedőknek és a vásárlóknak másik piacot kell találniuk. Például a Kárpátok 1 lakónegyedben.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal égisze alatt működő közterület-fenntartó szolgálat a tavaly nyár elején a megyeközpont három piacán, a Nagypiacon, a Szamos-piacon és a Kispiacon szinte teljesen felújította a tejcsarnokokat. Az egyetlen piac, ahol ez nem történt meg, az a 17-es lakónegyedbeli. Azon egyszerű oknál fogva, mert ott egyáltalán nem volt csarnok, nem volt tehát mit felújítani. A város vezetői akkor elmondták: hamarosan a teljes piacot fel fogják újítani. Előbb arról volt szó, hogy a munkálatok még az év végéig elkezdődnek. Erre végül május közepéig kellett várni.

Május 19-én, hétfőn reggel aztán megjelentek a flex-szel és egyéb szerszámokkal felszerelt szakemberek és hozzáláttak a sok évtizedes fémstandok elbontásához és feldarabolásához. Noha hétfőtől tilos volt az árusítás a piacon, volt akit ez nem tartott vissza. Miközben a piac egyik oldalán már bontották és darabolták a standokat, a másik végén két-három termelő még árulta portékáját. Nem mindenki tűnt feltétlen elégedettnek a látottak alapján, ám meg kellett érteniük: nincs építkezés bontás nélkül.

Hétfői sajtótájékoztatóján Dorel Coica polgármester elmondta, a tervek szerint három hónapig tart az építkezés. „Ezt követően azonban ez lesz a város legmodernebb piaca", jelentette ki.

A standok elbontása és elszállítása után az Apaserv következik. Mivel a piacon semmiféle kanalizálás nem volt, az Apaserv most ezt pótolja. Ez nem csak a csapadékvíz elvezetése miatt fontos, hanem azért, mert a leendő tejcsarnokban víz és vécé is lesz.

A kanalizálás után leaszfaltozzák a teljes piacot, majd jöhetnek az új standok. Coica reményét fejezte ki, hogy a tervezett három hónapnál is hamarabb sikerül befejezni. „Addig is azt kell tanácsolnom az embereknek, menjenek a város többi piacaira árulni, illetve vásárolni, mert mindenütt van hely", mondta Coica. „Menjenek például a Kárpátok 1 negyedbe, ahol hétfőtől ismét megnyílik a piac", tette hozzá a polgármester.

Hogy a piac felújítása mennyibe kerül, azt egyelőre nem tudni. A tavaly 330.000 lejt valószínűsített Cristian Bozai Voda, a közterület-fenntartó szolgálat igazgatója.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: