2012-07-13 17:12:33• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőtől lehet beiratkozni az egyetemre

Hétfőn, július 16-án kezdődik az egyetemi felvételik beiratkozási időszaka, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Politikai tudományok, adminisztráció és kommunikáció kar Szatmárnémetibe kihelyezett tagozata összesen 130 hellyel várja leendő hallgatóit.

A nappali tagozaton egyaránt ötven hely (15 állami, 35 tandíjas) áll a magyarul illetve a románul tanulni vágyók rendelkezésére. További harminc hely vár betöltésre távoktatásos rendszerben, itt azonban az oktatás kizárólag románul folyik. Emellett az egyetem 50 helyet biztosít a mesterizni szándékozók számára. Ebben az esetben akár Szatmárnémetiben is megtarthatják az órákat, amennyiben van kellő számú igénylő.

Az egyetemre július 22-ig lehet jelentkezni. A beiratkozás 200 lejbe kerül, az éves tandíj pedig 2600 lej. Az oktatás ideje három év. A beiratkozáshoz egy formanyomtatvány és a beiratkozási díj kifizetését igazoló nyugta mellett az érettségi diploma és a középiskolai jegyek törzskönyvi kivonatának (foaia matricola) eredeti példányára vagy annak közjegyző által hitelesített másolatára van szükség. Fontos megjegyezni, hogy Szatmárnémetiben a kolozsvári egyetemre is be lehet iratkozni. Felvételi vizsga nincs, az érettségi átlag az egyetlen rangsoroló tényező, illetve az egyetemi záróvizsga jegye abban az esetben, ha a jelentkező már elvégzett egy másik egyetemet.

Az eredményeket július 23-án függesztik ki. A következő két napban lehet benyújtani a fellebbezéseket, 24-27-e között pedig mindenkinek vissza kell jeleznie, hogy el akarja-e foglalni a helyét. Az óvások következtében július 28-án osztják újra a helyeket, az esetleges változásokat tartalmazó listát másnap függesztik ki. Július 30-án kell visszaigazolni az újraosztás után elfoglalni szándékozott helyeket, majd július 31-én függesztik ki a végső eredményeket.

A helyek visszaigazolásához (gyakorlatilag az egyetemre való beiratkozáshoz) a leendő diáknak szüksége van az érettségi diplomára, a törzskönyvi kivonatra, a születési bizonyítvány hitelesített másolatára, a háziorvos igazolására, három darab igazolványképre, a tandíj első részletének kifizetését igazoló nyugtára és egy irattartó mappára. Amennyiben az illető dupla szakot szeretne végezni vagy már elvégzett egy egyetemet, rendelkeznie kell az egyetemi diploma vagy igazolás eredetijével valamint a törzskönyvi kivonat hitelesített másolatával.

Egyéb információhoz a Szatmárnémeti tagozat Petőfi Sándor utca 47 szám alatt található székhelyén illetve a 0261-711789-es telefonszámon lehet hozzájutni. A tagozat email-címe ubb_facultateaapsm@yahoo.com, honlapja pedig www.apubb.ro illetve www.polito.ubbcluj.ro.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: