2020-05-28 16:05:47• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Hétfőtől kinyithatnak a teraszok és a strandok. Nyilatkozatok kitöltésére sem lesz már szükség

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Kinyithatnak a teraszok és a strandok június 1-jétől – jelentette be Klaus Iohannis államfő a koronavírus-járvány kezelését célzó intézkedésekről a kormány képviselőivel folytatott egyeztetést követően.

A Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában az államfő azt mondta, jövő hónap elejétől kinyithatnak a teraszok és a strandok, de csak bizonyos óvintézkedések betartásával, amelyeket a későbbiekben közölnek majd. 

Az államfő leszögezte, az éttermek és kocsmák kinti asztalainál egyelőre csak négy ember ülhet egyszerre.

Ugyanakkor elsejétől újraindul a települések közötti tömegközlekedés is mind közúton, mind vasúton, sőt a saját felelősségre megírt nyilatkozatokat sem fogják tovább kérni senkitől.

A diákok érettségi és képességfelmérő vizsgái sem online lesznek megtartva, sőt augusztusban pótvizsgákat is lehet majd szervezni.

Továbbá engedélyezve lesznek az 500 főt meg nem haladó szabadtéri rendezvények is, valamint számos sportesemény megrendezését is jóváhagyják, de ezekkel kapcsolatosan számos pontosítás lesz várható.

Az elnök továbbra is óvatosságra, és a szabályok betartására inti az embereket: "Ma is csaknem 200 új esetünk van, és majdnem 200-an vannak az intenzív terápiás osztályon. Tehát még nem mondhatjuk, hogy jelentősen visszahúzódott volna a járvány, ezért továbbra is érvényes, hogy: Figyelem, figyelem, figyelem" – fogalmazott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: