2012-02-20 12:55:36• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőtől kezdik a Poliklinika felújítását

Alig két héttel azt követően, hogy hivatalosan átadták a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályát, a Szatmár Megyei Tanács újabb jelentős beruházáshoz lát, amelynek célja emelni az egészségügy színvonalát: hétfőn kezdődik a Poliklinika felújítása.

„Január 20-án átadjuk a helyszínt a kivitelezőnek, ezzel pedig kezdetét veszi az épület felújítása", mondta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Az időjárási körülmények miatt egyelőre a belső tér felújításához kezdenek hozzá a szakemberek. Aztán, amint az időjárás lehetővé teszi, következik a tetőszerkezet, a nyílászárók, az ingatlan külső része.

A külső felújításnál természetesen fontosabb a benti, pontosabban az intézmény felszereltsége.

Csehi elmondta, hogy több digitális röntgengépet szeretnének vásárolni. A középtávú cél, hogy a Nagykárolyban, Tasnádon és Avasfelsőfaluban található városi kórházakat is hasonlóképpen szereljék fel. Ez lehetővé tenné, hogy a megyei egészségügyi intézmények állandó kapcsolatban legyenek egymással. A belső tér strukturális átalakításokon átesik majd, minek következtében lifttel is ellátják az intézményt.

A teljes beruházás értéke valamivel több, mint öt millió lej és amint azt már megszokhattuk, a Megyei Tanács az egészségügyi minisztérium támogatásával fedez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: