2013-09-19 10:58:44• hírek • Kocsis Zoltán

Megérkeztek az első élelmiszer-szállítmányok

A tavaly mindenki kapott fejenként 14 kg lisztet, 4 kg kukoricadarát, 6 kg rizst, 800 gramm tésztafélét, 500 g kekszet, 1 kg babot, 960 g borsót, 6 liter olajat, 0,8 liter paradicsomlevet, 0,8 liter paradicsom-konzervet illetve 3 kg cukrot.

A Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályának (SPAS) tájékoztatása szerint megérkeztek Szatmárnémetibe az első, az Európai Unió által biztosította élelmiszer-szállítmányok. Azt azonban egyelőre nem tudni, ezeket mikor vehetik át a rászorulók.

Adrian Balaj, a SPAS vezető munkatársának elmondása szerint egyelőre a búzaliszt és a kukoricadara érkezett meg. Azt még nem tudni, mikorra várható a többi élelmiszer megérkezése, ám a polgármesteri hivatal érthető módon addig nem kezdi meg a kiosztást, amíg valamennyit le nem pakolták a Jiului utcai raktárban. Ebből is kiderül, hogy nem változott a helyszín, ahol az emberek hozzájuthatnak a támogatáshoz: továbbra is a 14-es lakónegyedben található, a Zsadányi (Closca) útról megközelíthető Jiului utcából lehet elvinni.

A csomag összetételét illetően történt némi változás az előző évhez képest. Idén minden egyes személy 15 kilogramm fehér búzalisztet, 8 kg kukoricadarát, 0,5 kg tésztafélét, öt liter olajat, 0,8 kg saját levében tárolt paradicsomkonzervet, 0,4 kg zakuszkát, 0,25 kg mézet, 0,9 kg disznóhús-konzervet (3 darab) és két kilogramm cukrot vihet haza.

Balaj elmondta, változott a kedvezményezettek száma is, hisz amíg tavaly valamivel több, mint 6700 személyt vártak, addig idén 6269 fő jogosult a élelmiszer-támogatás átvételére. Közülük 579 munkanélküli; 2926 olyan kisnyugdíjas, akinek fejenkénti jövedelme 400 lej alatt van; 2926 fogyatékkal élő; 51 háborús veterán, háborús özvegy illetve a kommunista rendszer meghurcoltja; 79 pedig egyéb szociális segélyből él.

Balaj felhívta valamennyi kedvezményezett figyelmét, hogy amikor átveszi a csomagot, személyigazolványa mellett mindenképpen legyen nála egy olyan okmány, amely igazolja, hogy olyan társadalmi réteghez tartozik, amely jogosulttá teszi a támogatás átvételére: munkanélküliségi vagy nyugdíjas szelvény, fogyatékosságot igazoló okmány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: