2011-12-21 16:44:03• hírek • Kocsis Zoltán

Ilyés: egyesek szabotálják a szelektív szemétgyűjtést

Rendhagyó sajtótájékoztatóra került sor szerda délután a polgármesteri hivatalban: Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester a sajtó egész éves munkáját kívánta megköszönni. Az ünnepi esemény azonban nem maradt negatívumok nélkül.

Ilyés és Kereskényi nem mulasztották el neheztelésüknek hangot adni, hogy Adrian Albu alpolgármester nem tisztelte meg jelenlétével elsősorban a sajtót, másodsorban pedig saját kollégáit.

A polgármester kifakadt ugyanakkor azon ismeretlen személyek ellen is, akik az elmúlt két éjszaka kétszer is felgyújtották az újonnan kihelyezett, a szelektív szemétgyűjtést szolgáló kukákat a Carpati lakónegyedben - összesen hat darabot.

„Nem tehetem meg, hogy ne emeljem fel a szavam az ellen a vandalizmus ellen, amit egyesek az elmúlt két éjszaka elkövettek - háborodott fel Ilyés. Bizonyos személyek szabotálják a szelektív szemétgyűjtést. Nem értik meg, hogy ezzel nem a polgármesteri hivatalnak és nem a közterület-fenntartó vállalatnak ártanak, hanem az egész közösségnek", mondta a polgármester.

Ilyés azt is elmondta, hogy már valamennyi új kuka ki van helyezve, az elszállításukhoz szükséges autókat is beszerezte a közterület-fenntartó vállalat. Ismét kijelentette, hogy a tényleges szelektív szemétgyűjtés várhatóan a tavasz végén indul majd be és ekkor azokat a táblákat is kiteszik, amelyek jelzik: melyik kukába mit kell dobni.

Végezetül Ilyés és Kereskényi magyarul és románul kellemes ünnepeket kívánt a sajtó munkatársainak, utóbbi pedig felhívta a figyelmet: „Jövőre mindannyiunk számára nehéz év vár, a választási év mindig sok stresszel jár".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: