2019-09-07 06:32:08• hírek • Bede Emőke

Hétfőtől a rendőrség ellenőrizni fogja az iskolabuszokat is

A rendőrség még jóval a tanév megkezdése előtt elindította az ellenőrzések sorozatát: megvizsgálták a tanintézmények környékét közlekedésbiztonsági szempontból, illetve górcső alá vették az iskolabuszokat is, az ezeket vezető sofőröknek pedig továbbképzést tartottak.

„A Szatmár Megyei Tanfelügyelőségtől kapott adatok szerint a 2019-2020-as tanévben összesen 111 iskolabusz fogja majd járni a megye útjait. A rendőrség által tartott oktatáson több mint 70-en vettek eddig részt. A következő időszakban, közvetlenül a tanévkezdés után a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a megye teljes területén közúti ellenőrzést fognak tartani, mely során a hatályos szabályok betartását fogják vizsgálni, különös tekintettel a járműben szállítható gyerekek maximális számára" - mondta el egy pénteki sajtótájékoztatón Daniel Ilban felügyelő-helyettes. Hozzátette: a tanintézmények közvetlen közelében folytatott vizsgálatok, melyek főként a közúti jelzéseket, gyalogátkelőket érintették, semmilyen problémát nem tártak fel, így minden készen áll arra, hogy szeptember 9-én biztonságban kezdődjön el a tanév.


Ugyanakkor Daniel Ilban a forgalom minden résztvevőjét arra intette, hogy a biztonság érdekében közlekedjenek fokozott figyelemmel, betartva a szabályokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: