2017-10-08 08:01:18• hírek • Astronet.hu

Hétfőtől Halep világelső!

Döntőt játszhat Simona Halep a 6.381.679 dollár összdíjazású, pekingi kemény pályás teniszversenyen, miután szombaton 6-2, 6-4 arányban legyőzte Jelena Ostapenkót. E győzelemnek köszönhetően Halep - pályafutása során először - hétfőtől átveszi az első helyet a világranglistán.

 Ő az első román női teniszező, akinek sikerül felküzdenie magát a világranglista élére.

Ebben az idényben ez volt a negyedik mérkőzése, amelyen a világelsőség volt a tét számára: a francia nyílt teniszbajnokság döntőjében éppen Jelena Ostapenkóval szemben maradt alul, a wimbledoni negyeddöntőben Konta Johanna győzte le, a cincinatti fináléban pedig Garbine Muguruzától szenvedett vereséget.

Ez volt tehát Halep és a világranglista nyolcadik helyét elfoglaló, 20 éves Ostapenko második egymás elleni mérkőzése: az idei Roland Garros döntőjében 4-6, 6-4, 6-3-as, drámai vereséget szenvedett a román.

A pekingi elődöntő azonban tökéletesen kezdődött Halep számára, hiszen könnyűszerrel elvette ellenfele adogatását, majd hozta a saját szerváját. 4-2-nél ismét brékelt Halep, majd 6-2-re lezárta a szettet. A második játszma elején fej-fej mellett haladt a két játékos, aztán egy gyors brékváltást követően, 4-4-nél újra összejött a brék Halepnek, majd 6-4-re hozta a szettet, és ezzel megnyerte a találkozót.

A román lány öt ászt ütött a mérkőzésen, míg ellenfele négyet, és ugyanannyi kettős hibát vétett.

A vasárnapi fináléban a cseh Petra Kvitova és a francia Caroline Garcia közötti találkozó győztese lesz Halep ellenfele.

Ez lesz a román lány 27. döntője, amelyek közül eddig 15-öt nyert meg. 2013-ban hat, 2014-ben kettő, 2015-ben és 2016-ban három-három, idén pedig eddig egy trófeát hódított el.           
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: