2014-12-05 14:33:48• hírek • Szatmár.ro

Hétfőn tartják a Zárda templom búcsúját

A bűn nélkül fogant Szűzanyát ünnepeljük december 8-án - a Zárda templomban hétfőn 18 órától lesz búcsúmise.

A szeplőtelen fogantatás egy katolikus hittétel, amely szerint Szűz Mária már édesanyja, Szent Anna méhében szeplőtelenül, vagyis eredendő bűn nélkül fogant. Az immakuláció olyan kiváltság, amelyet a Római Katolikus Egyház csak Szűz Mária esetében ismer el. Az egyház régi időtől kezdve hitte, hogy Mária szeplőtelenül fogantatott, e tant dogmává azonban csak IX. Piusz pápa emelte 1854. december 8-án. Azelőtt csak úgynevezett „ajánlott tétel" volt, de a hívek is kegyelettel ragaszkodtak hozzá.

Szeplőtelen fogantatás titulussal a szatmárnémeti Zárda templom, a szinérváraljai Szeplőtelen fogantatás templom és az erdődi Zárdakápolna rendelkezik a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében.

A szatmárnémeti Zárda templomban hétfőn este hat órától lesz a búcsúmise Ft. Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti Szent Család egyházközösség segédlelkésze szentbeszédével. Ugyancsak ő tartja a búcsút megelőző triduumot is, pénteken és szombaton tizennyolc, vasárnap pedig reggel tíz órás kezdési időpontokkal.

Az erdődi Zárdakápolna búcsúját hétfőn reggel tizenegy órától tartják Ft. Schupler Tibor batizi plébános szentbeszédével. A híveket várják az ünnepi alkalmakra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: